Anasayfa Haber WordPress’in Sahibi Automattic, Beeper’ı Satın Aldı

WordPress’in Sahibi Automattic, Beeper’ı Satın Aldı

Automattic Beeper

WordPress ve Tumblr’ın sahibi Automattic, geçtiğimiz yılın sonlarında Apple iMessage hizmetine meydan okuyan Beeper Mini uygulamasının yapımcısı Beeper’ı satın aldı. Bloomberg, Automattic’in anlaşma karşılığında 125 milyon dolar ödediğini bildirdi.

Automattic’in halihazırda evrensel bir mesajlaşma deneyimi için çeşitli sohbet hizmetlerinin API’lerinden yararlanan Texts adlı bir uygulaması mevcut. Bu anlamda eski iki rakip artık ekiplerini Automattic’e katılacak olan Beeper CEO’su Eric Migicovsky altında birleştirecek. Migicovsky’nin 2010 yılının başında giyilebilir teknolojiye yönelik genel ilginin başlamasına yardımcı olan, Apple Watch öncesi cihaz olan Pebble akıllı saatin yaratıcısı olduğunu hatırlatalım.

Migicovsky gelecekte Automattic’in Mesajlaşma Başkanı olarak görev yapacak ve Beeper bağımsız bir ekip olarak görev yapacak. Satın almayla birlikte Beeper artık beta sürümünde değil ve resmi olarak piyasaya sürüldü.

Automattic, Beeper Mini‘yi yeniden canlandırmayı planlamıyor ancak bunun yerine Android, iOS ve masaüstü cihazlarda kullanılabilen evrensel bir sohbet uygulaması olan Beeper’ı kullanıyor. Beeper, şu anda iMessage ile çalışmasa da evrensel bir gelen kutusuyla birden fazla sohbet ağıyla entegre olabiliyor.