Anasayfa Makale Windows 10 Gece Işığı ile Göz Konforunuzu Artırın

Windows 10 Gece Işığı ile Göz Konforunuzu Artırın

Karşısında uzun zaman geçirdiğimiz monitörlerden mümkün olduğunca az zararlı ışın almak için Windows 10 ile birlikte gelen Gece Işığı ayarını açabilirsiniz.

Birçoğumuz bilgisayar başında uzun vakitler geçiriyoruz ve haliyle göz sağlığımıza da dikkat etmemiz gerek. Ekrandan gelen yüksek ışık gözlerimizi oldukça rahatsız edebiliyor ve uyku düzenimizi olumsuz etkileyebiliyor. Windows 10 Gece Işığı özelliği bu konuda oldukça kullanışlı ve etkili. Özelliği aktif ettiğimizde anlık olarak değişimi fark edebiliyoruz. Peki bu özellik nasıl kullanılır?

Bu ayara ulaşmak için en pratik yöntem ekranımızın sağ alt kısmındaki işlem merkezini açmak. Buradan doğrudan özelliği açıp kapatabilir veya üzerine gelip sağ tıklayarak ayrıntılı ayarlarına ulaşabiliyoruz. Alternatif olarak arama kısmına “Gece Işığı” yazdığımızda karşımızda da geliyor veya sırasıyla takip ettiğimizde Başlat simgesine sağ tık, Ayarlar, Sistem, Monitör sekmesinden de ulaşabiliyoruz.

Gece Işığı Ayarları

Bu kısımda özelliği açıp kapatabiliyoruz. Güç kısmından ise bu ayarın ekrana etkisinin ne kadar olduğunu ayarlayabiliyoruz.

Zamanlama özelliği ile birlikte bu ayarın otomatik olarak hangi zaman diliminde aktif olacağını belirleyebiliyoruz.