Anasayfa Haber Star Citizen 250 Milyon Dolar Barajını Aştı

Star Citizen 250 Milyon Dolar Barajını Aştı

Önemli bir oyuncu kitlesine sahip olan Star Citizen rekora koşuyor.

Star Citizen, yaklaşık iki buçuk milyon destekçi tarafından sağlanan bağışlar sayesinde 250 milyon dolardan fazla gelir elde etti. Bu miktarın 9 milyon dolarlık kısmı, geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin Manchester şehrinde başlayan CitizenCon etkinliği ile birlikte toplandı.

Bu zamana kadar 200 milyon dolar bütçesini aşan oyunlara bakacak olursak çok kısıtlı bir liste ile karşılaşıyoruz. Bu oyunlar arasında GTA 5, Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Star Wars: The Old Republic gibi yapımlar bulunuyor.

Dünyanın dört bir yanındaki birden fazla stüdyoda kurulmuş olan Cloud Imperium Games, 2012 yılından bu yana Star Citizen’i geliştiriyor. Bu yıl stüdyo hareketli bir yıl geçirdi. 2019 yılının başlarında şehir gezegeni ArcCorp’u, yeni ayları ve oynanabilir kadın karakterleri eklemeyi başarmışlardı. Ek olarak oyuna sürekli yeni uzay gemileri de ekleniyor.

Bu ay, Star Citizen’e microTech adında yeni bir gezegen eklenmişti. Gelecek yıl ise FPS bölümünde çok oyunculu 20v20 “Theatres of War” isimli bir mod sahne alacak. Uzun zamandır geliştirilmekte ve şu an Alpha 3.7 sürümünde olan Star Citizen’in yol haritasına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.