Anasayfa Haber Android 11 R Uçak Modu Bluetooth Ses Özelliğini Kapatmayabilir

Android 11 R Uçak Modu Bluetooth Ses Özelliğini Kapatmayabilir

Android 11 R Uçak Modu

Android 11 R uçak modu belirli koşullarda Bluetooth bağlantısını kesmeyecek gibi gözüküyor.

Android 11 R ile birlikte Google sonunda uçak modu ile yaşanan can sıkıcı bir detayı ortadan kaldıracak gibi gözüküyor. Mevcut durumda uçak modunu aktif ettiğinizde hücresel, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları tamamen pasif hale getiriliyor. Hal böyle olunca da Bluetooth kulaklığınızla da bağlantı kopmuş oluyor. Tüm bu bağlantıların pasif olması tüm akıllı telefonlarda 3.5 mm kulaklık girişi olduğunda tabii ki sorun teşkil etmiyordu.

Öte yandan, artık bu girişin çoğu telefonda sunulmaması ve kablosuz kulaklıkların yaygınlaşması Bluetooth ses için olan ihtiyacı artırmış durumda. Telefonunuzu bu moda alıp da yolculuğunuzda müzik dinleyememek veya film izleyememek malum pek de konforlu olmuyor.

Duruma duyarlı Bluetooth uçak modu ise yeni sürümdeki işlevi elden geçiriyor ve Bluetooth ile müzik dinliyorsanız veya işitme cihazı profili aktifse bağlantıyı kesmeyecek. Yani özellik sunulduğunda telefonunuz o anki duruma bağlı olarak bağlantıyı kesmeyecek kadar akıllı hale gelmiş olacak. Öte yandan, spor bantları veya giyilebilirler için de böyle bir özelliğin sunulup sunulmayacağı konusu bilinmiyor.

İlginizi çekebilir: Android Kamera Açıkları Gözetlenmenize Sebep Olabilir