Anasayfa Oyun Command & Conquer ve Red Alert Remastered Hakkında Bilinen Her Şey

Command & Conquer ve Red Alert Remastered Hakkında Bilinen Her Şey

Command & Conquer : Tiberian Dawn ve Red Alert Remastered hakkında bilinenleri sizler için derledik.

EA, 2018 Kasım’ında Command & Conquer : Tiberian Dawn ve Red Alert’in 4K Remastered sürümleri üzerinde çalışıldığını resmi olarak doğruladı. Geliştirme sürecinde EA oldukça şeffaf bir yaklaşım sergiliyor ve yenilikleri sıklıkla paylaşıyor. Temmuz 2019 itibariyle de oyun alpha sürecine girdi. Yayımlanma tarihi belli olmasa da bu tarihten uzak olduğumuzu tahmin ediyoruz.

Yenilenmiş sürümle ilgili olarak paylaşılan ilk görselde EA ve Petroglyph’in ilk amacının oyunun orijinalliğini korumak olduğunu görüyoruz.

EA, oyunların yeni sürümleri için eski Westwood çalışanları tarafından kurulan Petroglyph stüdyosunun gerçek zamanlı strateji uzmanlarıyla birlikte çalışıyor. Lemon Sky Studios ise bu eski oyunların 4K olarak yeniden hayata dönmesi için gerekli olan görsel işlerle ilgileniyor. Bu stüdyo daha önce Uncharted: Lost Legacy ve Dark Souls 3 gibi oyunlar üzerinde çalışmıştı.

İlk C&C oyunlarının ses uzmanı Frank Klepacki ise yenilenmiş sürümlerin ses yönetmeni ve bestecisi olarak görev alıyor.

2019 Ocak ayında EA’da çalışan Jim Vessella, oyunların yenilenmiş sürümlerinin orijinal kaynak kodu üzerinde şekillendiğini doğruladı. Geçtiğimiz yıllarda, Silent Hill 2 ve 3 gibi oyunların HD sürümlerinin orijinal kaynak kodu üzerinde şekillendirilmediği için yoğun eleştiri aldığını görmüştük.

Vessella, oyunların orijinal kaynak kodlarının büyük bir kısmına eriştiklerini ifade etti. Eksiksiz bir arşive sahip olmadıklarını da belirten Vessella, kodun tam kullanılabilirliğini doğrulamak için çalışma yürüttüklerini de vurguladı. Oyunun yeni sürümlerinin oluşturulmasında bazı tartışmalar da ortaya çıkıyor. Oyunların orijinal sürümlerinde yer alan bazı eski ve sorunlu noktaların düzeltilip düzeltilmeyeceği de bu tartışmalar arasında yer alıyor. Bunlar düzeltilmeye çalışılırsa oyunun orijinalliği de bozulabilir.

Tüm bunları göz önünde bulunduran EA ve Petroglyph, doğru değişiklikleri yaparken oyunun orijinalliğini de korumak için topluluk geri bildirimlerini önemsiyor. Bunun için Reddit sayfasında Joe Bostic, bu oyunların fan’larından olası değişiklikler için fikir istiyor.

Vessella yaptığı detaylı açıklamalarda; amaçlarının oyunun orijinal hikayesini, senaryosunu ve içeriğini mümkün olduğunca koruyup güncel gelişmelerden de mümkün olduğunca yararlanmak olduğunu belirtiyor. Yani oyun yeniden yapılmayacak. Command & Conquer görünümünün kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Joe ise 13 fanatik C&C oyuncusundan oluşan bir jürinin geliştirme aşamasında alınan kararları değerlendireceğini belirtiyor.

Oyunların yenilenmiş sürümleri Petroglyph’in GlyphX motoru kullanılarak ortaya çıkarılıyor. EA, GlyphX ve orijinal kaynak kodunu harmanlayarak ortaya en iyi sonucu çıkarmayı hedefliyor.

Petroglyph, Command & Conquer’ın görünümü üzerinde topluluk tarafından talep edilen bazı değişiklikler yaptı. İlk olarak yan pencerede yer alan kaydırma miktarı azaltıldı. Petroglyph bunun için Red Alert 2 ve Tiberium Wars’da yer alan yapım sekmelerini orijinal görünümle harmanladı. Tüm yapılar bir sekme altında yer alıyor ve 18 yapım butonu yan pencereye sığar durumda yer alıyor.

Oyunların yenilenmiş sürümlerinde tüm ek paketler varsayılan olarak gelecek. Yani C&C için The Covert Operations paketi ve Red Alter için Counterstrike ve Aftermath ek paketi her iki oyun için de aynı paket içerisinde yer alacak. EA, yenilenmiş sürümlerde mikro ödemelerin olmayacağını da garanti ediyor.