Anasayfa Haber Gelecek Yıl 2 Yeni Xbox Oyun Konsolu Birden gelebilir

Gelecek Yıl 2 Yeni Xbox Oyun Konsolu Birden gelebilir

Yeni Xbox Oyun Konsolu

Microsoft’un Project Scarlett ile Anaconda ve Lockhart olmak üzere 2 yeni Xbox oyun konsolu piyasaya süreceği ileri sürüldü.

Geçtiğimiz yıl Microsoft tarafından Project Scarlett ile 2 yeni nesil konsol için çalışmaların sürdüğü ortaya çıkmıştı. Bu yeni Xbox oyun konsolu modellerinden standart ve üst seviye olanın Anaconda; daha sadeleştirilmiş olanın ise Lockhart olarak anıldığı paylaşılmıştı. Öte yananda Xbox lideri Phil Spencer, Haziran ayında bu iddiaları reddetmişti.

Şimdi ise ismi verilmeyen 4 oyun geliştirici 4 Aralık günü adı geçen konsolların Noel 2020 döneminde piyasaya çıkacağını onaylamış durumda. Anaconda’nın doğrudan Xbox One X halefi olduğu, Lockhart’ın ise disk sürücü olmayan sadece dijital bir Xbox One S halefi olduğu da bilgiler arasında.

Lockhart’ın Anaconda kadar güçlü olmayacağı ancak yine de 4 TFLOP grafik işlem gücü ile PlayStation 4 Pro ile aynı seviyede olacağı ifade ediliyor. Ek olarak, bu konsolun piyasadaki mevcut konsollardan daha güçlü bir işlemciye sahip olacağı paylaşılıyor.

Microsoft’un geliştiricileri Lockhart için 1440p çözünürlükte 60 FPS ile oynanış sunmaları için zorladığı söyleniyor. Şirket daha önce de Project Scarlett (Anaconda) için 4K ile 60 FPS hedeflediklerini açıklamıştı. Dijital odaklı Lockhart’ın Microsoft xCloud oyun servisi veya Xbox Game Pass ile birlikte geleceğinin tahmin edildiğini de belirtelim.

Ortaya çıkan bu son iddialar hakkında Microsoft cephesi ise açıklama yapmaktan kaçınıyor.

İlginizi çekebilir: Yeni Nesil Xbox Sanal Gerçeklik Odaklı Olmayacak