Anasayfa Haber HarmonyOS 2020 Yılında Daha Fazla Cihaza Geliyor

HarmonyOS 2020 Yılında Daha Fazla Cihaza Geliyor

HarmonyOS 2020

Huawei, HarmonyOS işletim sistemini 2020 yılında daha fazla cihaza sunmayı amaçlıyor.

Huawei, 2020 yılı içerisinde Android alternatifi HarmonyOS yüklü daha fazla cihazı piyasaya süreceklerini duyurdu. Bu ürünlerin sadece Çin ile sınırlı olmayacağının ve tüm dünyadaki mağazalara geleceğinin de özellikle altını çiziyor. Hatta bu ürünlerden birisi Huawei Vision adlı 4K Quantum Dot akıllı TV olacak.

HarmonyOS, Android karşısına çıkartılmış bir rakip olarak görülse de, şirket şu an için Android’in hakim olduğu akıllı telefon ve tablet alanına işletim sistemini getirmeyi planlamıyor. Şirket doğrudan akıllı telefon piyasasına dalmak yerine işletim sistemini başlangıçta akıllı saat, hoparlör, sanal gerçeklik teknolojisi ve TV gibi çevre birimi teknolojilerinde yaygınlaştırmak hedefinde.

Bu konudaki açıklama ise Huawei tüketici ürünleri grubu yazılım bölümü müdürü Wang Chenglu tarafından Reuters’a yapılmış. Chenglu, şirketin telefonlarında Android’i bırakmak istemediklerini ve sistemin tüketicilerine daha cazip geldiğini kaydediyor. Huawei’nin gelecekte HarmonyOS üzerinde Android uygulamaları için destek sunma planının olmadığı da bilgiler arasında.

İlginizi çekebilir: Huawei Band 4 Satışa Sunuldu