Anasayfa Video Minecraft RTX Sürümünü Oynadık

Minecraft RTX Sürümünü Oynadık

Minecraft yakında Ray-Tracing desteğine kavuşacak, biz de bu teknolojinin oyuna etkisini doğrudan tecrübe ettik.

Nvidia’nın RTX serisi ekran kartlarıyla piyasaya sunduğu Ray-Tracing teknolojisi, yavaş yavaş oyunların temel unsurlarından biri haline geliyor. Adaptasyon süreci nispeten yavaş ilerleyen bu teknoloji, önümüzdeki dönemde AMD ekran kartlarında ve sonraki nesil oyun konsollarında da standart olarak karşımıza çıkmaya başlayacak.

Tabii her yeni teknolojide olduğu gibi, Ray-Tracing teknolojisinin de kaderini belirleyen esas konu yazılımcıların ne kadar kabullenecekleri. Oyun firmaları bu konuda başlangıçta biraz yavaş davranmış olsalar da, bu teknolojinin kullanımının yaygınlaşacağına artık şüphe yok.

Dünyanın en popüler oyunları arasında yer alan ve geçtiğimiz yıllarda Microsoft tarafından büyük bir meblağ ödenerek alınan Minecraft, bu geçişe en iyi örneklerden biri olacak. Microsoft bir süredir üzerinde çalıştığı büyük bir güncellemeyle Ray-Tracing teknolojisini oyuna eklemek üzere.

Bu büyük güncellemenin arefesinde Nvidia tarafından düzenlenen bir etkinlikle, Minecraft için yayınlanması planlanan Ray-Tracing güncellemesi teknoloji basınına da tanıtıldı. Estanbul E-sports And Gaming Center’da düzenlenen etkinlikte, biz de RTX 2080 Ti ekran kartlı oyun bilgisayarlarında bu tecrübeyi yaşadık.

Ray-Tracing teknolojisinin Minecraft grafiklerinde ortaya çıkardığı değişikliği videomuzda sizinle paylaşıyoruz. Bu teknolojinin Minecraft gibi hayli basit görünen grafiklere sahip bir oyunu bile nasıl değiştirdiğini sizler de görebilirsiniz.