Anasayfa Haber Finlandiya Yapay Zeka Kursu Dünya Çapında Hizmet Verecek

Finlandiya Yapay Zeka Kursu Dünya Çapında Hizmet Verecek

Finlandiya’da eğitim veren online yapay zeka kursu, şimdi dünya çapında hizmet vermeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Finlandiya tarafından yalnızca kendi vatandaşlarının kaydolabildiği bir yapay zeka eğitimi verilmeye başladı. Ülke yeni yılda çevrimiçi çalışan kurs hizmetini tüm dünya vatandaşlarına açacağını duyurdu.

Avrupa Birliği hediyesi

Yıl sonu itibariyle Finlandiya’nın AB başkanlığından geri çekilmesi üzerine düşünülen bu hizmet, bir nevi AB vatandaşlarına hediye olarak yorumlanıyor. Yeni yıl ile birlikte faydalanabileceğiniz kurs kapsamında, eğitimler her dile çevrilebilir özellik taşıyacak.

Aynı zamanda kullanıcılara 6 haftalık ücretsiz kullanım hakkı tanıyor.

Geniş bilgi yelpazesi sunuyor

Elements of AI ile ilgili görsel sonucu

Elements of AI adı verilen kurs şimdiye dek, 5,5 milyon nüfusa sahip ülkesinde binlerce kişi tarafından kullanılarak kendini kanıtladı. Yeni düzenleme ile birlikte kurs içeriği İngilizce, İsveççe, Estonca, Fince ve Almanca dillerini de içeriğinde barındırıyor.

Yapay zekanın faaliyet gösterdiği alanların giderek yoğunlaşıyor olması, hem bireysel hem de ülke çapında ilgiyi arttırıyor. Bu minvalde ilerleyen teknolojiyi yakalamak adına çeşitli araştırmalar yapmak ve edinimler kazanmakta önem arz ediyor.

Çeşitli sitelerden öğrendiklerimizin yanında Elements of AI, öğrencisine zengin içerik vaadediyor. Uygulamanın tasarımı da göze hitap eden ve kullanışlı yapısıyla ilgi cezbeden cinsten. Kurstan faydalanan vatandaşlar bölüm etaplarından bilgiler aldıktan sonra kısa testlere tabii tutuluyor. Yapay zeka hakkında birçok farklı konuda öğrenim veren kurs eğitimini, felsefi uygulamalardan ‘bayesci olasılık’ gibi teknik konulara kadar birçok alana da taşımış.

Her bölümü 5 ila 10 saat kadar süren kursun tümünü bitirmek tahmini olarak 6 hafta sürüyor. Kursun hazırlanmasında görev alan Megan Schaible, yaptığı açıklamada projenin amacının yapay zekayı sadece birkaç seçkin kod yazarına bırakmamak olduğu bilgisini verdi.

İlginizi çekebilir: Giyilebilir Teknoloji Satışları 2019 Sonunda 300 Milyon Adede Ulaşacak