Anasayfa Haber Pokémon Klasikleri Artık Facebook Üzerinden Oynanıyor

Pokémon Klasikleri Artık Facebook Üzerinden Oynanıyor

Facebook, ‘Pokémon Tower Battle’ ve ‘Pokémon Medallion Battle’ adında iki yeni oyunu Instant Games platformundan kullanıma sundu.

Facebook, kullanıcıların gerçek zamanlı oynayabileceği Pokémon oyunu klasiklerini artık bünyesinde barındırıyor. Facebook Gaming (Oyun) uygulaması aracılığıyla sunulan, ‘Pokémon Tower Battle’ ve ‘Pokémon Medallion Battle’ oyunlarını oynamak için artık konsollara ihtiyacınız yok. Oyunları PC üzerinde, mevcut olan hesabınızdan erişim sağlayarak, online oynayabilirsiniz.

Platformda Pokémon Tower Battle dünya çapında kullanıma sunulurken, Pokémon Medallion Battle ise şimdilik yalnızca Asya-Pasifik bölgesinde oynanabiliyor.

Oyunlar için ise uygulama içi satın alımlar söz konusu değil, yani ücretsiz olarak tadını çıkarabileceksiniz.

Pokémon Tower Battle

Pokémon Medallion Battle ile ilgili görsel sonucu

Bombay Play tarafından geliştirilen Pokémon Tower Battle’da amaç, en yüksek kuleleri oluşturmak. Oyuncular kuleler için Pokémon’u birbirine istifleyerek yarışa giriyor. Pokémonları keşfedip yakaladıkça skor artıyor ve diğer oyunculara karşı zafer kazanılıyor.

Pokémon Medallion Battle

Pokémon Medallion Battle ile ilgili görsel sonucu

GCTurbo tarafından geliştirilen Pokémon Medallion Battle ise aynı çizgi dizilerde izlediğimiz gibi savaşılan bir kart savaşı oyunu. Oyunda oyuncular stratejik yönlerini çalıştırmaya odaklı olarak, Pokémon’ları madalyon şeklinde topluyor, savaşıyor ve geliştiriyor. Amaç en çok rozeti kazanmak ve Pokédex’leri tamamlamak.

Ayrıca destelerini sürekli geliştiren oyuncular, her ay tanıtılan yeni Pokémonları keşfedebilecekler.

Pokémon Şirket CEO’su Tsunekazu Ishihara yaptığı basın açıklamasında Facebook Gaming ile işbirliği yapmaktan memnun olduğunu belirtti ve “Bu oyunları Facebook üzerinden başlatmak dünyanın dört bir yanındaki insanların Pokémon’u dijital olarak deneyimlemelerine izin verecek ve özellikle yeni oyuncuların çevrimiçi Pokémon oyunlarının keyfini çıkarmalarını sağlayacak. Bunun için heyecanlıyız” dedi.

İlginizi çekebilir: En İyi Sims 4 Hileleri