Anasayfa Haber Intel, Habana Labs’i Bünyesine Kattı

Intel, Habana Labs’i Bünyesine Kattı

Intel, programlanabilir derin öğrenme geliştiricisi olan Habana Labs’i yaklaşık 2 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

Intel, yapay zeka portföyünü güçlendirmeyi, ayrıca yeni gelişen ve hızlı büyüyen yapay zeka silikon pazarındaki yerini güçlendirmeyi hedefliyor. Intel Veri Platformları Grubu’nun genel başkan yardımcısı ve genel müdür yardımcısı Navin Shenoy, “Bu satın alma, her türlü ihtiyaca uygun müşterilere çözümler sunmak için yapay zeka stratejimizi geliştiriyor” dedi.

Habana bağımsız bir iş birimi olacak ve mevcut yönetim ekibi tarafından yönetilmeye devam edecek. Şirket, Intel’in yapay zeka teknolojileri portföyüne ev sahipliği yapan Veri Platformları Grubu’na (Data Platforms Group) rapor verecek. Bu iş birliği Habana’ya, son üç yılda inşa edilen önemli kaynaklar da dahil olmak üzere yapay zeka yazılımı, algoritmalar ve araştırma konusunda derin uzmanlığa sahip Intel yapay zeka verilerine erişim hakkı sağlıyor.

Habana genel başkanı Avigdor Willenz, hem iş birimine hem de Intel’e kıdemli danışman olarak hizmet vermeyi kabul etti. Habana, Intel’in de önemli bir varlığı ve uzun bir yatırım geçmişine sahip olduğu İsrail’de yer almaya devam edecek.

İlginizi çekebilir: