Anasayfa Haber Kaliforniya Sokaklarında İnsansız Teslimat Araçları Gezinecek

Kaliforniya Sokaklarında İnsansız Teslimat Araçları Gezinecek

Kaliforniya’da kendi kendine gidebilen kargo araçları görmek artık standart haline geliyor. Hükümet, ticari kullanımlar için insansız araçlara onay verdi.

Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi, 4.5 ton altındaki hafif hizmet sınırlamasına dahil olan özerk araçların, kamuya hizmet için kullanılmasına izin verdi. Otonom kullanım için özel tasarlanmış araçlar market alışverişi, pizza kuryeliği gibi alanlarda hizmet verecek.

Aracın tüm komutları polislere bildirilecek

Otonom makineler, önceden kontrolü sağlanmak amacıyla yedek sürücüler ile test aşamasına girdi. Testler sırasında olası çevresel etkiler ya da insan müdahaleleri olasılıkları için önlemler alındı. Buna bağlı olarak araçların insansız kullanımları sırasında bir operatör ile uzak bağlantısı sağlanacak. Bu bağlantıların diğer ucunda güvenlik güçleri takipte olacak.

Dağıtımın sorunsuz şekilde gerçekleşip gerçekleşmediği taraflara bildirilecek. Kaza durumlarında ise araç sahibini ve operatör bilgilerini paylaşma becerisi sisteme eklenmiş durumda.

Aynı zamanda araçlar, veri kaydediciler ile siber saldırılara karşı onaylı hale getirildi. DMV izinlerinin alınması ile araçların 17 Ocak 2020 tarihinde onaylanacağı söyleniyor.

İlginizi çekebilir: Honda CES 2020’de Sanal Asistanını Tanıtabilir