Anasayfa Haber Microsoft, Windows 7 Kullanıcılarını Tam Ekran Bildirimlerle Uyaracak

Microsoft, Windows 7 Kullanıcılarını Tam Ekran Bildirimlerle Uyaracak

2009 yılında çıkış yapmış olan Windows 7’nin desteği önümüzdeki ay son buluyor. Microsoft ise bu konuda uyarılarını üst noktaya çekerek kullanıcılara her fırsatta hatırlatma yapacak.

Microsoft, Windows 7’ye olan desteğini sonlandıracağını çok önceden vurgulasa da 14 Ocak 2020 tarihine kadar ek süre tanımıştı. Bizler de sürekli gerek Technopat Sosyal, gerek farklı mecralarda Windows 7 desteğinin sona ereceğini sizlere hatırlatmaya çalışıyoruz.

Bir rapora göre, birçok Windows 7 kullanıcısı yakında “Windows 7 PC’nizin desteği bitti” şeklinde tam ekran bildirimlerle karşılaşacak. Uyarılar, 15 Ocak 2020‘den itibaren Windows 7 Starter, Home Basic, Home Premium, Professional ve Ultimate Windows 7 Service Pack 1 güncellemesi ile birlikte kullanıcılara görünecek. Microsoft, Windows 7 Professional kullanan kurumsal müşteriler için belirli bir ücret karşılığında 2023 yılına kadar destek vermeye devam ediyor. Uyarı metni ise şu şekilde:

“Windows 7 PC’niz artık desteklenmiyor,

14 Ocak 2020’den itibaren Windows 7 desteği sona ermiştir. Bilgisayarınız, aşağıdaki sebeplerden dolayı virüslere ve zararlı yazılımlara karşı daha savunmasızdır:

-Güvenlik güncellemesi mevcut değil.
-Yazılım güncellemesi mevcut değil.
-Teknik destek sağlanmıyor. 

Microsoft, en son güvenlik özellikleri ve kötü amaçlı yazılımlara karşı korunma için Windows 10‘u yeni bir bilgisayarda kullanmanızı öneriyor.”

Net Applications tarafından yayınlanan verilere göre Windows 7 kullanımı yüzde 27’lik bir dilimi kapsıyor. Kullanımın büyük kısmı ise kurumsal müşteriler tarafında. Güvenlik ve yazılım güncellemeleri, teknik destek ve yeni sürücü güncellemeleri gibi yeniliklerden mahrum kalmak istemiyorsanız güncel bir Windows 10 sürümüne geçmenizi tavsiye ediyoruz.