Anasayfa Makale Google Dokümanlar’da Metin Kısayolları Nasıl Kullanılır?

Google Dokümanlar’da Metin Kısayolları Nasıl Kullanılır?

Google Dokümanlar’daki otomatik değiştirme özelliği, belgelerinizde düzenli olarak kullandığınız sözcük ya da cümleler için kalıplar oluşturmanızı sağlıyor.

Google Dokümanlar’ı aktif kullanıyorsanız bu yöntemle zamandan tasarruf sağlayıp işlerinizi daha kolay halledebilirsiniz. Web tarayıcınız üzerinden Google Dokümanlar’a gidin. Yeni ya da mevcut bir belge açın.

Menü çubuğunda Araçlar / Tercihler’e tıklayın. Ardından Otomatik Yer Değiştirme düğmesinin işaretli olduğundan emin olun.

Daha sonra Değiştir bölümüne ilgili kelimeyi girip Şununla bölümüne de hangi kelimeye dönüşeceğini yazın. Mesela bu örnekte e-mail yazıldığında doğrudan e-posta adresinin gelmesini sağlıyoruz.

Değiştir kısmına aralarında boşluk olan kelimeler girerseniz, Dokümanlar listeye bu kelimeleri alır ancak kısayol çalışmaz. Şununla bölümüne ise istediğinizi yazabilirsiniz.

Belgelerinizde bir cümleyi ya da paragrafı tekrar tekrar kullanıyorsanız bunların hepsini yazmak için gereken tuş vuruşlarını azaltmak için bir metin kısayolu oluşturmak üzere bu özellikten faydalanabilirsiniz.

Bunun gibi metin kısayollarını kullanırken düzenli olarak anahtar kelimelerin örtüşmemesini sağlamak için parantezler, virgüller, ünlem işaretleri gibi özel karakterleri yanına yerleştirmekte yarar var.

Belgenizde devre dışı bırakmak istediğiniz kelimelerde soldaki onay düğmesini kaldırmanız yeterli. Ya da sağdan dönüştürdüğünüz kelimeyi silebilir yenisini tanımlayabilirsiniz.

Tüm değişiklikleri uyguladıktan sonra, kaydedip belgenize dönebilirsiniz.

İnternet Olmadan Google Dokümanlar Nasıl Kullanılır?