Anasayfa Haber Huawei, Google Uygulamalarına Rakip Yazılımlar Üretmeye Başladı

Huawei, Google Uygulamalarına Rakip Yazılımlar Üretmeye Başladı

Huawei, Google’ın uygulamalarına benzer alternatif uygulamalar üretmek için Hintli yazılımcılar ile işbirliğine gitti. Yakında Gmail, YouTube, Navigasyon, Google Drive ya da Google Map gibi uygulamaları, Huawei adı altında kullanmaya başlayabiliriz.

ABD hükümetinin şirkete getirdiği yasağın ardından yeni cihazlarında Google uygulamalarını kullanamayan Huawei, çözümü kendi yazılımlarını üretmekte buldu. Pazar yüzdesinde henüz bir değişim yaşanmadan olaya el atmak isteyen şirket, Economic Times’ın haberine göre son hız çalışmalara başladı.

Huawei, Hintli yazılımcılarla ortaklaşa çalışarak, Aralık sonuna kadar beklenen güncel uygulamaları App Gallery üzerinden sunacağını açıkladı. Huawei ve Honor Hindistan CEO’su Charles Peng konuyla ilgili olarak, “Kendi mobil ekosistemimizi kurmaya çalışıyoruz. Navigasyon, ödemeler, oyun ve mesajlaşma gibi önemli uygulamaların çoğu Aralık ayı sonuna kadar hazır olacak” şeklinde konuştu.

Çok geniş bir yelpazeye sahip olan Google yazılımları arasından da elemeler yapıldı. Buna göre, ilk olarak Google Play Oyunlar, Google Haritalar, Gmail, Google Pay, YouTube ve Google Play Store ile tanışacağımızı, ardından diğer eklentilere de zamanla mağazada yer verileceği söylendi. Peng, “Geliştiriciler, içerik ve hizmet sağlayıcılarla uçtan uca bir iş modeli oluşturacağız.” şeklinde konuştu.

İlginizi çekebilir: HUAWEI Mate 30 Pro Türkiye’de Satışa Çıkıyor