Anasayfa Haber Fallout 76’nın başı hacker’larla dertte!

Fallout 76’nın başı hacker’larla dertte!

İlk yayınlandığı günden beri oyun içi hatalarla ve bu hataları istismar edip hile yapan hacker’larla boğuşan Fallout 76 şu ana kadarki n büyük hile problemini yaşadı.

Unknowncheats.me forumundan “erectBAN” isimli kullanıcının yayınladığı “Transfer Raid Armor” isimli kodu derleyip kötü amaçla kullanan hacker’lar yayınladıkları YouTube videosunda onlarca oyuncunun yanına gidip üzerindeki kıyafetleri, silahları ve envanterindeki diğer nesneleri kolayca çalabiliyor.

Kodu kötü bir amaç güderek değil ve başlığından de anlaşılacağı gibi zırh değişimi yapmak için yazdığını belirten kullanıcı, başkalarının bu kodu modifiye ederek kötü amaçlarla kullanmasından kendisinin sorumlu olmadığını da belirtmiş. Her nasıl ortaya çıkmış olursa olsun, oyuna yüzlerce saatini veren ve gerçek parayla oyun içi nesneler satın alan kullanıcılar mağdur olmuş durumda. Aşağıdaki videoda bu hileyle onlarca kullanıcının envanterini boşaltan bir hacker görülebiliyor.

Bu envanter hırsızlığı hilesinden müzdarip onlarca kullanıcının Fallout 76’nın Reddit sayfasında başlık açması geliştiriciyi harekete geçirmiş olacak ki Bethesda yaklaşık bir gün sonra sadece PC platformunu ilgilendiren bu açığı kapatmak üzere sunucularını bakıma aldığını resmi kanallardan duyurdu.

Eğer siz de bu hacker’lar tarafından soyulanlardansanız Bethesda Destek hattıyla iletişime geçip detayları paylaşmanız gerekiyor. Geliştiricinin oyunculara çalınan nesnelerini geri verip vermeyeceği ise şu an için bir muamma.