Anasayfa Haber Intel’in İlk Harici Ekran Kartı Gün Yüzüne Çıktı

Intel’in İlk Harici Ekran Kartı Gün Yüzüne Çıktı

Kullanıcıların merakla beklediği ilk Intel harici GPU modeli listelerde görüntülendi.

Intel’in harici ekran kartı piyasasına 2020 yılında dahil olacağını daha önceki haberlerimizde sizlerle paylaşmıştık. Beklentilere göre yeni GPU’lar bütçe dostu ürünler olacak. Ayrıca Intel günlük kullanım, oyun bilgisayarları ve iş sektörü dahil olmak üzere birçok farklı kitleye hitap edecek ürünler geliştirmeyi planlıyor.

EEC listesini paylaşan Twitter kullanıcısı KOMACHI_ENSAKA, Intel’in yaklaşan DG1 harici grafik kartı hakkında yeni detaylar ortaya koydu. Görünen bilgilere göre ilk harici grafik yongası 96 işlem birimine sahip olacak. Intel, DG1 için mobil HD/UHD grafiklerle aynı tasarım ilkesini benimserse toplamda 768 (96*8) shader ünitesi olması muhtemel. Bu da giriş seviyesi oyunculara hitap edebilecek bir GPU olduğu anlamına geliyor. TDP değerlerinin ise 25 W’dan yüksek olmayacağı iddia ediliyor.

Yeni söylentilere göre Intel, diğer modeli DG2 üzerinde de çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Ürünlerin tam olarak nasıl adlandırılacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Ekim ayında Raja Koduri, ilk Xe grafiklerinin Haziran 2020’de duyurulacağına dair bir paylaşım yapmıştı.

Ürün girdileri:

  • DG1 External FRD1 96EU Accessory Kit (Alpha) Development Kit (DGD12KEF3A)
  • Discrete Graphics 96EU DG1 8+2 Windows External PROD HOST SDP (Alpha) (DGD12SEH4A)
  • Discrete Graphics 96EU DG1 6+2 Windows External PROD HOST SDP (Alpha) (DGD12SEH3A)

İlginizi çekebilir: