Anasayfa Haber 2080 Max-Q, Xbox Series X ve PS5’ten Daha Hızlı

2080 Max-Q, Xbox Series X ve PS5’ten Daha Hızlı

Nvidia CEO’su Jensen Huang, GPU Teknoloji Konferansı’nda (GTC) Nvidia’nın RTX 2080 Max-Q GPU’su ile güçlendirilmiş dizüstü bilgisayarları tanıttı.

Geçtiğimiz günlerde GPU Teknoloji Konferası’nda Nvdia CEO’su Huang, RTX 2080 Max-Q ile gelecek bilgisayarları tanıttı. Bu sunumdaki en ilginç noktaysa Huang’ın tanıtılan dizüstü bilgisayarı yaklaşan yeni nesil konsollarla karşılaştırması oldu. CEO’ya göre 2080 Max-Q destekli dizüstü bilgisayar, henüz piyasaya sürülmemiş Xbox Series X ve PlayStation 5 konsollarından çok daha iyi performans gösterecek.

Huang, konferans sırasında hafif oyun dizüstü bilgisayarlarının “en hızlı büyüyen yeni oyun platformu” olduğunu söyledi. “Konsollar hiçbir zaman en hızlı bilgisayarlardan daha hızlı olmayacak. Konsollar 6 yıldan fazla bir süre boyunca aynı kalırken, harici bileşenler gelişmeye devam edecek.” şeklinde konuşan Huang, konsol donanımlarının sabit kalmasına da değinmiş oldu.

Tanıtım sırasında Max-Q teknolojisi, düşük güç tüketimi ile birlikte yüksek performans sergileyen GPU’lar, yüksek pil süreleri ve taşınabilirlik konularına dikkat çekildi.

Yeni PS5 ve Xbox Series X konsollarına AMD‘nin yeni Navi tabanlı GPU‘ları güç verecek. Ayrıca yeni konsollarda süper hızlı GDDR6 bellek ve yeni nesil NVMe depolama desteği gibi özellikler bulunacak. AMD tabanlı yeni nesil konsollar NVIDIA tarafını endişelendirmiş gibi görünüyor. En üst seviye bileşenler ile güçlendirilmiş dizüstü bilgisayarların fiyat bandına baktığımızda, yeni nesil konsolların çok daha uygun fiyatlarla çıkış yapacağını söylemek mümkün.

 

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version