Ryzen 4000 serisini oluşturacak olan yeni mimari Zen 3, Tayvanlı bir gazetenin ilettiği bilgilere göre CES 2020’de tanıtılacak.
Tayvan’da tanınmış bir gazete, AMD‘nin Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES 2020) Zen 3 mikro mimarisini tanıtacağı konusunda bir haber yayınladı. Habere göre şirketin CEO’su Dr. Lisa Su, Ryzen 4000 işlemci serisinini temelini oluşturacak olan Zen 3 mimarisini ve işlemcileri tanıtacak.
Tanıtılması Beklenen ve 3 Farklı Segmente Hitap Eden İşlemciler
Gazete, CEO’nun 3 farklı segmente ait ürünleri tanıtacağını belirtiyor. Bunlar, masaüstü ve mobil işlemcilerde Ryzen 4000 serisi, Zen 3 mimarili EPYC işlemci ve 4. nesil Threadripper olacak. Haberde yeni ürün yelpazesine ait isimler de görülebiliyor. Bunlar “Renoir“, “Vermeer“, “Genesis Peak” ve “Milan” olarak belirtilmiş. Renoir‘in Zen 2 mimarisinin 7nm ile güncellenmiş hali olduğunu belirtelim.
İşlemci | Aile İsmi | Mimari | Litografi |
EPYC | Milan | Zen 3 | 7nm+ |
Ryzen Threadripper 4000 | Genesis Peak | Zen 3 | 7nm+ |
Ryzen 4000 | Vermeer | Zen 3 | 7nm+ |
Ryzen 4000 | Renoir | Zen 2 | 7nm |
Milan ismi, Zen 3 mimarisi ile üretilecek olan EPCY işlemciye, Genesis Peak ise yine Zen 3 mimarisine ait Ryzen Threadripper işlemcilere verilen isim olarak belirtiliyor. Masaüstü ve mobil işlemciler ise Renoir ve Vermeer isimleri ile karşımızda olacak. Renoir, Zen 2 çekirdeklerinin güncellenmiş halini ve Vega GPU bulunan APU‘ları içerecek. Vermeer ise Zen 3 mimarisine ait 7nm+ masaüstü ve mobil işlemcileri içeriyor.
CEO Lisa Su, tanıtımı 6 Ocak’ta gerçekleştirecek.
İlginizi çekebilir;