Anasayfa Haber Apple ve Imagination Technologies Tekrar Anlaştı

Apple ve Imagination Technologies Tekrar Anlaştı

Apple, Imagination Technologies

Apple ve Imagination Technologies arasındaki yeni anlaşma, iPhone ve iPad gibi cihazlar için yeni grafik çiplerinin önünü açacak.

En son Nisan 2017 tarihinde iş birliklerini sonlandıran Apple ve Imagination Technologies bir kez daha el sıkıştı. 2017 yılında yaşanan ayrılık öncesinde öncesinde Imagination iPhone ve iPad için grafik işlemciler sağlıyordu.

Bu ayrılığın ardından Apple’ın kendi grafik çiplerini tasarlamaya başlamış olabileceği düşünülmüştü. Hatta Imagination, Apple’ın patentlerini, fikri mülkiyetlerini ve gizli bilgilerini ihlal etmeden kendi çiplerini tasarlayabileceğinden şüphelendiklerini dile getirmişti. Aynı yılın sonlarında ilk Apple tasarımı grafik işlemcili A11 Bionic çipine sahip iPhone 8 ve iPhone X duyurulmuştu. GPU performansının selefine göre yüzde 30 daha hızlı olduğuna da dikkat çekilmişti. Hatta Apple kendi grafik işlemcisini 2018 iPad Pro tabletinde de kullanmıştı. Tabii ki anlaşmanın sonlanması Imagination’un hisse fiyatlarının bir gecede ciddi oranda düşmesine de sebep olmuştu.

Anlaşma yeniden sağlanmış olsa da Apple’ın diğer çip tasarımcılarına ve üreticilerine olan bağımlılığını azaltmak için çaba gösterdiği de açıkça görülüyor. O yüzden ilerleyen dönemde Imagination’ın da satın alınabileceğine dair iddialar mevcut.

İlginizi çekebilir: Apple Kendi Uydu Ağı İle Cihazlarına Veri Gönderme Planları Yapıyor