Anasayfa Etkinlik CES Razer Tomahawk N1 Mini PC Tanıtıldı

Razer Tomahawk N1 Mini PC Tanıtıldı

Razer, MediaMarkt’ın katkıları ile katıldığımız CES 2020 fuarında Intel tarafından geliştirilen Element Module tabanlı mini PC bilgisayarını tanıttı.

Intel’in Ghost Canyon NUC bilgisayarı ile karşımıza çıkan Element Module, Razer tarafından Tomahawk N1 modeli için kullanılıyor. Kullanılan kasa yine NUC‘tan tanıdık olduğumuz yapıda karşımıza çıkıyor. Her iki tarafı da temperli cam yan panellerle çevrili kasada ön kısımda büyük Razer logosu bulunuyor. Üst kısımda ise havalandırma çıkışı ile 2 adet 120mm tahliye fanı bulunuyor.

Element Module ve Donanım

Bilgisayarın donanım tarafında ise Ghost Canyon NUC‘taki gibi i5 9. nesil işlemcilerden başlayan seçenekler sunuluyor. Henüz ayrıntılı bir detay verilmese de, NUC’taki Core i9-9980HK, Core i7-9750H ve Core i5-9300H modelleri ile aynı olacağını düşünebiliriz.

Intel 9. nesil işlemcilere DDR4 SODIMM RAM‘ler eşlik edecek olan bilgisayarın Element Module anakartında bu RAM’ler için 2 adet yuva bulunuyor. Ayrıca depolama için 3 adet M.2 yuvası da mevcut. Ekran kartı veya diğer PCIe cihazlar için ise x16 hızında PCIe Gen 3.0 ve x4 hızında yine PCIe Gen 3.0 yuvaları kullanıma sunulmuş. x16 yuvası ile birlikte RTX 2080 Ti dahil güçlü ekran kartları kullanılabiliyor. M.2 slotlarını dolduracak ve ekran kartı kullanacak olan kullanıcılara Element Module’ün sadece 16 PCIe hattına sahip olduğunu da belirtelim.

Arka ve Ön Panel G/Ç Portları

Intel Ghost Canyon ile aynı Element Module yapısını kullanan mini bilgisayarda aynı giriş/çıkış portu yapısı karşımıza çıkıyor.  2 adet PCI-Express  slotu bulunan kasada NUC‘taki gibi standart masaüstü ekran kartları kullanılabiliyor. Anakartın üzerinde 6 adet USB 3.1 Gen 2 portlar bulunuyor. Bunların 4’ü Tip-A yapısında iken diğer ikisi ise Tip-C yapısında.

USB portlarının dışında 2 adet Intel (i219-LM ve i210-AT) ethernet portu ile 1 adet HDMI  ve 1 adet 3.5mm ses çıkışına da yer verilmiş. Anakart soketlerinin arkasında ise PSU ve PSU güç girişi bulunuyor. Intel Ghost Canyon NUC‘ta 500W PSU tercih ederken, Razer PSU değeri ile ilgili henüz bir bilgi paylaşmadı.

İlginizi çekebilir;