Anasayfa CES CES 2020 MSI Prestige 14 A10SC Laptop Ön İncelemesi

MSI Prestige 14 A10SC Laptop Ön İncelemesi

10. Nesil işlemciye sahip MSI Prestige 14 modeli karşımızda. Ultrabook diyebileceğimiz kadar kompakt, hem güçlü, hem dar çerçeveli bir laptop. Alıcı gözle bir ön inceleme ve CES 2020 sayesinde ilk bakış yapma fırsatımız oldu. İşte Prestige 14’ün özellikleri…

CES 2020’de Las Vegas’ta sergilenen yeni laptoplar arasında dikkatimizi çeken bir ürün MSI Prestige 14 A10SC modeli oldu. 14 İnç laptoplar taşınabilirlik açısından büyük avantajlara sahip. Biz de Technopat ekibi olarak çok sayıda fuara gittiğimiz için bu tarz taşınabilir cihazlara ayrı bir ilgi duyuyoruz.

Daralan ekran çerçeveleri görülebilir alanı artırarak bu modelleri eski nesil 15.6 inç laptop modellerine daha yakın bir ekrana kavuşturuyor. 4K çözünürlükte IPS panel renk kalitesi ve tutarlılığı ile grafik çalışmalarına uygun.

Bizi en memnun eden gelişme bu modelde ve pek çok laptopta USB Type-C şarj portu görmemiz oldu. Bu uyumluluk gelecekte daha az farklı adaptöre ihtiyaç duymamız ve çantamızdaki toplam ağırlığın azalması demek. Elbette adaptör güç değerleri farklı, ancak özellikle hafif ve taşınabilir cihazlarda bu ucu ve farklı cihazları gün geçtikçe gelişen bir uyumlulukla kullanabiliyoruz.

Kasanın rengi ve genel estetiği de gelişmiş durumda. Prestige serisinde beyaz, siyah ve gri renkler içerisinde yeni koyu gri tonlamaların tarzını daha çok beğendik.

Teknik özelliklere baktığımızda 10. Nesil Intel Core i5 10210U işlemci, 4 çekirdekli ve Hyperthreading ile 8 işlem birimine sahip. 25 Watt ya da 10 Watt konfigürasyon seçeneği var, bu da frekansı değiştiriyor. 1.6 yerine 2.1 GHz gördüğümüz için 25W ile üst performans ayarlaması yapıldığını görüyoruz. Ancak piyasaya çıkan sürümde elbette tekrar kontrol edeceğiz.

16 GB RAM, Intel dahili GPU olan Intel UHD Graphics etkin. Bunun yanında ürün bilgisi kartında Nvidia MX250 yazmasına karşın laptopun kendi içerisinde Görev Yöneticisi altında Nvidia GeForce GTX 1650 Max-Q ekran kartı listelendiğini gördük.

Doğal olarak farklı SSD kapasitelerine sahip bu modellerin esas amacı içerik üreticilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek. Bunun için Thunderbolt 3 bağlantılarını da destekleyen laptopta harici ekranlar ve hatta harici ekran kartı imkanlarımız oluyor. Ek olarak yeni MSI Prestige 14 A10SC modelleri çok hızlı bir şekilde Türkiye’de de satışa çıkmış durumda: Core i7 10710U İşlemcili modelin de 11.700 TL fiyat ile piyasada mevcut.