Anasayfa Haber Ubuntu 19.04 Disco Dingo İçin Sona Gelindi

Ubuntu 19.04 Disco Dingo İçin Sona Gelindi

Ubuntu 19.04 Disco Dingo

Ubuntu 19.04 Disco Dingo kullananların yeni güvenlik güncellemeleri için sürüm yükseltmesi gerekiyor.

Canonical tarafından 23 Ocak 2020 tarihinden itibaren Ubuntu 19.04 Disco Dingo sürümünün kullanım ömrünün sonuna geleceği açıklandı. Hala geçtiğimiz yılın Nisan ayında yayınlanan Ubuntu’nun bu sürümünü kullananların yeni güvenlik güncellemeleri almak için bu sürüme geçmeleri gerektiğinin özellikle altı çiziliyor.

Bu sürüme geçmek için güncelleme yöneticisinden gerekli talimatları takip etmeniz yeterli. Canonical hali hazırda oldukça detaylı yükseltme detayları sağlarken, kullanılabilir yamaları uyguladığınızdan emin olmanız ve daha sonra oluşabilecek sorunlar için Ubuntu 19.10 sürüm notlarını okumanız yerinde bir karar olacaktır.

Yükseltme, güncelleme yöneticisinden sağlanabilse de güncelleme yöneticisi içindeki Ayarlar’a giderek “Bana yeni bir Ubuntu sürümünü bildir” seçeneğinin ve “Herhangi bir yeni sürüm için” seçeneklerini de işaretlemeniz gerekebilir.

Sonraki Long Term Supoort (LTS) sürümü olan Ubuntu 20.04 Focal Fossa ise 23 Nisan tarihinde kullanıcılar ile buluşacak. Deneme sürümünün 16 Nisan, beta sürümün ise 2 Nisan tarihinde geleceğini de not olarak düşelim.

İlginizi çekebilir: Ubuntu 19.10 Eoan Ermine Çıktı