Anasayfa Haber AMD B550 ve A520 Anakartlar Seri Üretime Geçiyor

AMD B550 ve A520 Anakartlar Seri Üretime Geçiyor

AMD Ryzen

Yeni raporlara göre AM4 soketli iki yeni yonga seti yılın ilk çeyreğinde çıkış yapacak.

AMD tarafında AM4 soket yapısı yıllardır kullanılmaya devam ediyor. Söz konusunu 500 serisi anakartlar olduğunda ise piyasada sadece üst düzeye hitap eden X570 modelleri yer alıyor. Şimdiyse ortaya çıkan yeni bilgilere göre B550 serisi anakartlarla birlikte A520 serisi de piyasaya sürülecek.

ChinaTimes tarafından hazırlanan bir raporda, AMD’nin 3. nesil Ryzen platformu için çıkacak olan B550 ve A520 yonga seti üretiminin yakın zamanda başlayacağı söyleniyor. A520 giriş seviyesi için üretilirken, B550 orta seviyede bir yonga seti olacak ve üretim X570’de olduğu gibi ASMedia tarafından sağlanacak.

Computerbase ise bu konuda daha fazla bilgi paylaştı ve Haziran ayında düzenlenecek Computex fuarındaki ürün tanıtımlarında yeni anakartların kullanılacağı ifade edildi. Yeni yongalar PCIe 3.0 standardıyla çıkış yapacak ve X570’e göre optimize edilmiş özellikleriyle daha uygun maliyetle üretilecek. Bununla birlikte AMD, Ryzen 4. nesil masaüstü işlemciler üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Bu seri AM4 soket yapısını destekleyen son seri olacak ve yeni anakartlarla uyumlu birer ikili olacağını söyleyebiliriz.

İlginizi çekebilir: AMD Athlon 3000 Mobil Serisini Duyurdu