Anasayfa Haber AMD’ye Ait Olduğu Belirtilen Bir GPU, RTX 2080 Ti’ı Geride Bıraktı

AMD’ye Ait Olduğu Belirtilen Bir GPU, RTX 2080 Ti’ı Geride Bıraktı

Modeli belirli olmayan bir GPU benchmark testlerinde ortaya çıktı. Yeni grafik kartının AMD’ye ait olduğu ve Big Navi modeli olduğu iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde AMD CEO’su Lisa Su, üst düzey grafik kartları ve Işın İzleme Teknolojisi üzerinde çalıştıklarını ifade etmişti. Yeni ortaya çıkan test sonuçları ise henüz ismi belli olmayan bir GPU’nun RTX 2080 Ti’a göre daha iyi performans sergilediğini ortaya koyuyor.

Bu yeni grafik kartı OpenVR Benchmark veritabanında ortaya çıktı. Test yapılan sistemdeki CPU’nun OPN kodu Ryzen 7 4800H’ye karşılık geliyor ancak saat hızları aynı değil. Bu işlemci farklı TDP’de çalışan 4800H’nin bir varyantı veya bir erken mühendislik örneği olabilir.

CyubeVR benchmarkında 1512×1680 çözünürlük değerlerinde ve HTC Vive MV (90 Hz) ile yapılan karşılaştırmada bilinmeyen GPU 103.32 FPS puanı alırken, NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti aynı şartlarda sadece 88.10 FPS elde etmiş görünüyor. Bu, NVIDIA’nın masaüstü pazarındaki amiral gemisi grafik kartına göre %17’lik bir performans farkı demek. Listelemelerde RTX 2070 ve GTX 1660 Ti için de girişler var, ancak bu testler daha düşük çözünürlüklerde yapılmış.

Testlerde ortaya çıkan harici GPU, CrossFire’da çalışan bir Big Navi GPU olabilir. Elde edilen değerlerin VR platformuna özgü olduğunu özellikle belirtmemizde fayda var. Henüz net bilgilere sahip dahiliz, ancak yeni bulgular oldukça ilginç ve oyuncuları şimdiden heyecanlandırmış durumda.

İlginizi çekebilir:

4 Yorumlar

  1. Amd sonunda adam akıllı bir kart çıkaracak galiba. ama nvidia ile yarışamaz. haziranda 3000 serisi geliyor. eminim nvidia nin 5 yıllık mimari stoğu vardır elinde.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version