Anasayfa Haber Google Telefon Uygulaması Konuşma Kaydetme Desteği Sunacak

Google Telefon Uygulaması Konuşma Kaydetme Desteği Sunacak

Google Telefon Uygulaması Konuşma Kaydetme

Sonunda Google Telefon uygulaması kullanıcılara konuşma kaydetme desteğini yerleşik olarak sunacak.

Google tarafından Telefon uygulamasında yerleşik konuşma kaydetme desteği sunmak için çalışıldığı ortaya çıktı. XDA Developers uygulamanın en son sürümünü irdeleyerek bu desteğe dair referanslar ve ikonlar bulduklarını açıkladı.

Konuşma kaydetme tuşu, arama ekranında çıkacak ve kullanıcıların kolayca kayda başlamasına olanak sağlayacak. Şu an için Google’ın özelliği sadece Pixel ve Android One cihazlara mı getireceği de bilinmiyor.

Telefon uygulaması şimdiye kadar hiçbir zaman konuşma kaydetmeyi resmi olarak desteklememişti ve şirket böyle bir özellik için resmi bir API de sunmamıştı. Android 8.1 Oreo sürümüne kadar üçüncü taraf uygulamalar konuşma kayıt özelliği sunmak için geçici çözümler kullanmıştı. Öte yandan Google, Android 9.0 Pie ile bunların önüne geçti. O zamandan beri, cihazlarında arama kaydını yerel olarak etkinleştirmek Android üreticilerine kalmıştı. Eğer bir Android cihaz yerleşik konuşma kayıt özelliği ile birlikte çıkarılmazsa, özelliği herhangi bir uygulama kullanarak veya root işlemi yapmadan cihaza eklemek mümkün değildi.

Google Telefon uygulamasında konuşma kayıt desteğine yapılan referansların Xiaomi’nin cihazlarını Avrupa’da MIUI yerine Google’ın Telefon uygulamasıyla göndereceğini açıklamasından birkaç gün ortaya çıkması da dikkat çekici. MIUI’deki Dialer uygulaması yerel konuşma kaydını destekliyor ve Google’ın Telefon uygulamasına geçişi ile birçok kullanıcının işlevi kaybedeceğinden endişelenmesi istenmiyor gibi gözüküyor.

İlginizi çekebilir: Android 11 ile 4K Kayıt Sınırı Ortadan Kalkıyor