Anasayfa Haber Facebook, WhatsApp’da Reklam Konusunda Geri Adım Attı

Facebook, WhatsApp’da Reklam Konusunda Geri Adım Attı

Facebook, WhatsApp reklamları konusundaki planlarından bir kez daha geri adım atmış gibi görünüyor.

WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması ve yıllardır reklamsız bir şekilde hizmet sunuluyor. Geçtiğimiz dönemlerde Facebook, WhatsApp uygulamasında reklam göstermek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunsa da olumsuz sonuçlarla karşılaşmıştı. Geçtiğimiz haftalardaki söylentilere göre durum paylaşımlarında reklam gösterilmesi planlanıyordu ve bu konuda bir ekip kurulmuştu. Kullanıcılar ise bu haberlere büyük tepki gösterdi ve uygulamanın kullanıcı kaybedeceği ifade ediliyordu.

Görünen o ki şirket bu planlarından vazgeçmiş durumda. The Wall Street Journal’da yayınlanan rapora göre, WhatsApp’a reklam oluşturmak için çalışan ekip son aylarda dağıtıldı ve yapılan tüm çalışma verileri silindi. Ekibin ne zaman dağıtıldığından kesin olarak bahsedilmiyor ancak tüm uygulama kodlarının yazılımdan kaldırıldığı belirtiliyor.

Bu gelişmeler WhatsApp kullanıcıları için iyi bir haber. Bununla birlikte raporda bu kararın şimdilik uygulandığı ve Facebook’un nihai hedefinin WhatsApp platformunda reklam satmak olduğu söyleniyor. Duruma bakılırsa şirket, kullanıcıları rahatsız etmeden bunu yapmanın bir yolunu henüz bulabilmiş değil.

İlginizi çekebilir: Whatsapp, Eski Sürüm Android ve iOS Cihazlarda Desteğini Kesiyor