Anasayfa Haber AMD, Yeni Ekran Kartı İçin Tarih Verdi

AMD, Yeni Ekran Kartı İçin Tarih Verdi

AMD Big Navi

AMD, Big Navi ekran kartı ile üst seviye NVIDIA ekran kartlarına meydan okuyacak.

AMD CEO’su Lisa Su tarafından üst seviye Navi ekran kartının bu yıl piyasaya sürüleceğini onaylandı. AMD’nin YouTube üzerinden paylaştığı The Bring Up programındaki video röportajda AMD yöneticisine Big Navi’nin merak edildiği konusunda bir soru yöneltildi. Su ise Big Navi’nin 2020’de görülebileceğini açıkladı. Yine de bu cevabın ucu oldukça açık desek yeridir. Bu kartın daha önce NVIDIA katili olarak nitelendirildiği ve üst seviye RTX ekran kartlarını hedeflendiğini de hatırlatmak isteriz.

AMD’nin bu somut teyidi ile bu yıl elindeki en büyük grafik kozunu ortaya çıkartacağını söyleyebiliriz. Ek olarak, CES 2020 etkinliğindeki soru-cevap kısmında yaptığı yorumlar da beklentilerin yüksek tutulmasına sebep oldu.

Şimdiye kadarki spekülasyonlar, AMD ekran kartının NVDIA RTX 2080 Ti ile kıyaslandığında yüzde 30 daha hızlı olduğu yönünde. Öte yandan, NVIDIA cephesi ise buna RTX 3080 Ti ile cevap verecek gibi gözüküyor. Ekran kartının Turing selefine kıyasla yüzde 50 daha hızlı olabileceği söylentiler arasında. NVIDIA’nın yeni nesil Ampere ekran kartlarının ise 2020’nin ikinci yarısının sonlarında gelmesi bekleniyor.

İlginizi çekebilir: NVIDIA GeForce RTX 3070 ve RTX 3080 Ortaya Çıktı

4 Yorumlar

  1. AMD 2080Ti karşısında konumlandırdığı kartı piyasaya sürdüğünde nvidia 3000 serisini patlatacak. AMD 2000 serisi ile oyalanacak. AMD üç bazılarına göre 4 jenarasyondur nvidia yı bir jenerasyon geriden takip ediyor.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version