Anasayfa Etkinlik CES Mojo Vision Akıllı Kontakt Lens 14.000 PPI Ekran İle Gelecek

Mojo Vision Akıllı Kontakt Lens 14.000 PPI Ekran İle Gelecek

Mojo Vision Akıllı Kontakt Lens

Mojo Vision akıllı kontakt lens bir cihaza bakmaya gerek kalmadan içeriğe duyarlı bildirimler ve bilgiler gösterecek.

Mojo Vision adlı bir teknoloji girişimi bütünleşik yüksek çözünürlüklü ekranı olan bir akıllı kontakt lens geliştirdi. CES 2020 etkinliği sırasında prototipi de gösterilen ürün, çeşitli teknolojileri bir araya getirerek artırılmış gerçeklikli yansıtmalı ekran sağlıyor.

Mojo Vision akıllı kontakt lens tek renkli ekran ile geliyor ancak büyükçe bir bataryaya ve harici işlemciye bağlanmak zorunda. Şirket ürününü son kullanıcı ile buluştururken tamamen kablosuz hale getirmenin planları içerisinde. Piyasaya sürülmeye hazır olduğunda kontakt lensin 14.000 PPI ekran, görüntü sensörü, radyo ve hareket sensörü sunacağı ifade ediliyor.

Prototip formunda gösterilen sert skleral lens, bir cihaza bakmaya gerek kalmadan içeriğe duyarlı bildirimler ve bilgiler gösterme yeteneğine sahip. Bir göz doktoru, tıp uzmanı ve teknoloji uzmanı ekibi tarafından geliştirilen cihazın genel olarak tüketicilere sunulmadan önce görme güçlüğü çekenlerin kullanımına sunulacağı paylaşılıyor. Akıllı lens sayesinde maküler dejenerasyon gibi görme sorunları olanlara, yakınlaştırarak veya nesnelerin vurgulanan katmanlarını üreterek çevrelerindeki ortamı görebildiğini iddia ediyor. Ayrıca lensin bisiklet veya seyahat sırasında mesafeleri, hızı ve diğer bilgileri hesaplamak ve görüntülemek için programlanabileceği söyleniyor. Bu uygulamaların her ikisi için de karmaşık bir yapay zeka gerektiğini de dikkat çekiliyor.

Proje şu an için gelişim sürecinin oldukça başında ve piyasaya sürülmesiyle ilgili bir tarih aralığı verilmiyor. Öte yandan, Mojo Vision lensi tamamlamak için 100 milyon doların üzerinde finansman sağlamayı başarmış. Yine de bu tarz projelerin her zaman gün ışığı göremediğini hatırlatmak gerek.

İlginizi çekebilir: SpaceX Uzaydan İnternet Projesi Bu Yıl Gerçek Oluyor