Anasayfa Haber Intel, İşlemci Fiyatlarında İndirime Gidebilir

Intel, İşlemci Fiyatlarında İndirime Gidebilir

Ortaya çıkan raporlar, 2020 yılında Intel’in işlemci fiyatlarında indirim yapacağına işaret ediyor.

Intel’in fiyatlandırma politikası yıllardır kararlılığını koruyor. Aslında bunu bir süredir karşısında sağlam bir rakip olmamasına da bağlayabiliriz. Buna karşılık son dönemde oldukça hareketli bir AMD görüyoruz ve Intel’i zor durumda bırakıyor gibi duruyor. Hem masaüstü hem mobil platformda yapılan geliştirmeler, Zen 2 mimarisi, 7nm üretim teknolojisi, beklenen Zen 3 mimarisi ve 64 çekirdekli HEDT işlemci gibi bir çok neden sıralayabiliriz. Intel ise 10nm geçiş sürecinde ve yetersiz çekirdek sayısı konusunda oldukça zorluk çekiyor. Firma son dönemde pazar payını büyük ölçüde AMD’ye kaptırdı desek yeridir.

DigiTimes, Intel’in 2020’nin ikinci yarısına girerken CPU serisinde büyük fiyat indirimleri duyurmayı planladığını bildirdi. Raporda, Intel’in AMD’nin yaklaşmakta olan Zen 3 tabanlı CPU’lara karşı pazardaki hakimiyetini korumak için fiyat indirimlerinin yapılacağı belirtiliyor. Ayrıca bu bilgilerin doğrudan PC üreticilerinden veya OEM’lerden geldiği belirtilirken, Asya PC perakendecileri ve tedarikçileri de benzer şeyleri ima ediyor. Bununla birlikte tüm CPU portföyünün fiyat indirimi alabileceği ifade edildi. Intel, bu planını genel bir açıklama yaparak veya sessiz sedasız fiyat ayarlamalarıyla hayata geçirebilir.

Firma HEDT (Üst Düzey Masaüstü) CPU serisinde fiyatları zaten düşürmüştü. Ayrıca Xeon W ailesi, 9. nesil masaüstü bilgisayar ailesi ve son zamanlarda 2. nesil Xeon Ölçeklenebilir İşlemci Ailesi için önemli miktarda fiyat indirimleri duyurdular. Intel’in 10. nesil Comet Lake-S masaüstü işlemcilerini yakın zamanda duyurması bekleniyor. Yeni çıkacak serinin daha makul fiyatlarla piyasaya sunulması da muhtemel. AMD, ortaya koyduğu başarılı işlerle NVIDIA’yı da hamleler yapmaya mecbur bırakmıştı. Şimdi sıra işlemci pazarı ve Intel’e gelmiş gibi gözüküyor.

İlginizi çekebilir: PC Oyuncuları AMD İşlemcilere Yönelmeye Devam Ediyor

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version