Anasayfa Haber Telegram 5.14 Gelişmiş Anket Özelliği ve Daha Fazlası ile Geldi

Telegram 5.14 Gelişmiş Anket Özelliği ve Daha Fazlası ile Geldi

Telegram 5.14

iOS ve Android için Telegram 5.14 sürümü anket oluşturma yetenekleri ile öne çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl birçok yenilik kazanan Telegram bu yıla da hızlı başladı. iOS ve Android için Telegram 5.14 güncellemesi ile başta gelişmiş anket özelliği olmak üzere çeşitli geliştirmeler sunuluyor.

Bundan böyle Telegram, anketler için birçok yeni seçenek getiriyor. Öncelikle görünür oylar ile bir grup veya kanalda kimin hangi oyu verdiğini görmeyi istiyorsanız bu özelliği kullanabilirsiniz. Tabii ki anonim anketler oluşturma seçeneği de yerli yerinde duruyor. Bir diğer anket yeniliği ise birden fazla yanıt verilebilmesine izin verilmesi. Bu özelliği bir buluşma planladığınızda, hangi saat aralığının daha iyi olduğunun kararlaştırılmasında kullanabilirsiniz.

Son olarak quiz modu ile yani anketi oluştururken doğru cevabı seçebilir ve kimin doğru cevabı verdiğini görebilirsiniz. Bunların tamamı Telegram Bot API için de yüklenmiş durumda. Hatta Quiz Bot nasıl çalışıyor diye merak edenler buraya tıklayabilir. Özellik, görüntü ve ekstra metinler ile çok sorulu quiz’ler oluşturmada oldukça faydalı.

Anket özellikleri dışında uygulama çeşitli iyileştirmeler sağlıyor. Kullanıcıların artık mesaj baloncuğu köşelerini özelleştirebilmesi de mümkün. Android kullanıcıları da bundan böyle aynı iOS sürümündeki gibi indirme ve yüklemelerin ilerleme sayacını görebilecek.

Uygulamanın son sürümünü App Store üzerinden indirmek için buraya, Play Store üzerinden indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Facebook, WhatsApp’da Reklam Konusunda Geri Adım Attı