Anasayfa Haber Wine 5.0 Çıktı

Wine 5.0 Çıktı

Wine 5.0

Wine 5.0 beraberinde 7.400 değişiklik getirerek kullanıcılarına daha fazlasını sunuyor.

Windows uygulamalarını ve oyunlarını macOS, Linux, FreeBSD ve Android gibi platformlarda çalıştırmayı sağlayan Wine, yeni sürümü ile önemli güncellemeler sunuyor. 1 yıllık çaba sonucunda gelen Wine 5.0 sürümü beraberinde 7.400 değişiklik getiriyor. PE biçiminde dahili modüller, çoklu monitör desteği, XAudio2 yeniden uyarlaması ve Vulkan 1.1 desteği bunların başında geliyor.

ELF yerine PE biçimi kullanılması sayesinde çeşitli kopya koruma şeması kontrollerinin ele alınması sağlanıyor. Öte yandan, tüm modüller henüz PE’ye dönüştürülemiyor ve bunun Wine 5.x sürümleri ile devam edecek bir proje olduğu ifade ediliyor.

Birden fazla ekran adaptörü ve monitörü için sunulan desteğe dinamik konfigürasyon değişiklikleri de dahil. Bir diğer grafiksel alt sistem değişikliği ise 1.1.126 sürümüne yükselen yeni Vulkan sürücüsü desteği. Yeni Direct3D özellikleri ise ekran modlarının, ölçeklendirmenin, dokuların, ışıklandırmanın ve gölgelendirme yansıması API’lerinin daha iyi işlenmesini olarak belirtiliyor.

Ek olarak, daha iyi uyumluluk için XAudio2 kütüphaneleri harici FAudio kütüphanesini kullanmak üzere yeniden uyarlanmış.

Farklı platformlar için Wine 5.0 paketlerine bu adresten erişebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: SteelSeries Yeni Ürünlerini Piyasaya Sürüyor