Anasayfa Haber Samsung, AirDrop Benzeri Bir Dosya Paylaşım Hizmeti Sunacak

Samsung, AirDrop Benzeri Bir Dosya Paylaşım Hizmeti Sunacak

Samsung, Quick Share adındaki bir dosya paylaşım hizmetini tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni özelliğin Galaxy S20 ile birlikte kullanıma sunulması bekleniyor.

Yaklaşan Galaxy S20’nin donanımı hakkında ortaya çıkan pek çok haber görüyoruz. Yeni ortaya çıkan bir sızıntı ise Samsung’un yeni bir yazılımı kullanıma sunacağına işaret ediyor. Samsung, Apple’ın AirDrop özelliğine rakip olacak bir dosya paylaşım hizmetini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

XDA Developers, Quick Share (Hızlı Paylaşım) adı verilen hizmetin S20 telefonlarda kullanılacağını öne sürdü. Yeni özellik AirDrop gibi çalışıyor, özelliği açık olan yakındaki kişilerle anında dosya paylaşımı yapılmasına olanak sağlıyor. Böylece iki Galaxy telefon arasındaki dosya aktarımı daha hızlı ve basit şekilde gerçekleşecek.

İki Farklı Paylaşım Seçeneği

Quick Share’da dosyaların yalnızca kişilerinizdeki Samsung Social kullanıcılarıyla paylaşılmasına izin veren “yalnızca kişiler” ve yakındaki herhangi birinden dosya göndermenizi veya almanızı sağlayan “herkes” seçeneği yer alacak.

Smart Things Cihazlarına Veri Gönderme

Bu destek, Smart Things ürünlerine ve Samsung Cloud‘a veri yüklemeye de olanak sağlıyor. Dosya boyutu maksimum 1 GB olarak sınırlandırılmış ve gün içinde toplam 2 GB veri gönderilebiliyor.

Hizmetin eski Samsung cihazlarına gelip gelmeyeceği ise kesin olarak belli değil ancak özelliğin S20 serisiyle sınırlandırılması kullanıcılardan tepki toplayacaktır. Quick Share gelecekteki bir yazılım güncellemesi aracılığıyla diğer akıllı telefonlara da sunulabilir. Yeni özellik hakkında daha fazla bilgiyi 11 Şubat’ta gerçekleşecek Galaxy S20 tanıtım etkinliğinde görebiliriz.

İlginizi çekebilir: Samsung Galaxy A51 Satışa Sunuldu

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version