Anasayfa Makale Facebook Geçmişi Temizle Aracı Nasıl Kullanılır?

Facebook Geçmişi Temizle Aracı Nasıl Kullanılır?

Web sitesi ya da mobil uygulamaların Facebook ile paylaştığı verileri temizlemeyi anlatıyoruz.

Facebook, bir süredir test ettiği ‘Geçmişi Temizle’ özelliğini tüm kullanıcılara açtı. Bu sayede web sayfası ya da mobil uygulamaların toplayıp Facebook ile paylaştığı veriler temizlenebiliyor. Yani internette herhangi bir ürün araştırdığınızda artık aynı ürünün Facebook’ta karşınıza reklam olarak çıkması engellenebiliyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg imzasıyla paylaşılan blog yazısı, önümüzdeki 10 yılın gizlilik korumasını da içeriyor. Ayrıca bu özelliğin Veri Gizliliği Günü’nde duyulması da manidar.

Ayarlar’da Facebook Bilgilerin başlığı altındaki ‘Facebook’un Dışındaki Hareketler’ bölümüne eriştiğinizde karşınıza en tepede bir açıklama, hemen altında da web siteleri ve uygulamalar geliyor.

Facebook Dışındaki Hareketlerinizi Yönetin

Yönetim penceresinde hareketlerini paylaşan web sitesi ya da uygulamaların tamamı geliyor. Burada ‘Geçmişi Temizle’ düğmesiyle verileri ortadan kaldırabilirsiniz.

Ayrıca, bir önceki menüde yer alan ‘Geçmişi Temizle’ sayesinde Facebook’un dışındaki hareket geçmişiyle bağlantıyı kesebilirsiniz. Ama Hootsuite gibi yönetim araçlarını kullanan sayfalarla bağlantının kesildiğini hatırlatalım. Ayrıca gelecekte ziyaret edilecek işletme ve kuruluşlardan hareketler yine tutulmaya devam ediliyor.

Diğer Seçeneklerde Neler Var?

Facebook’un Dışındaki Hareketlerin menüsü altında Diğer Seçenekler üzerinden de ayrıntılara göz gezdirebilirsiniz. Burada Facebook’taki bilgilerinize kategori bazlı olarak erişebilir; indirebilir ya da gelecekteki hareketlerinizi yönetebilirsiniz.