Anasayfa Haber Boeing 777-9X İlk Test Uçuşunu Tamamladı

Boeing 777-9X İlk Test Uçuşunu Tamamladı

Boeing 777-9X

Boeing 777-9X ticari yolcu uçağı, şirketin başına büyük sorunlar açan 737 Max’ı unutturacak gibi gözüküyor.

Boeing 777-9X yaklaşık 4 saat süren test uçuşunu tamamlamayı başardı. Test uçuşu daha önce teknik sorunlar ve kötü hava koşulları sebebiyle birkaç kez ertelenmişti. Boeing yeni ticari yolcu uçağı ile 737 Max ile yaşanan sorunları unutturmak ve zarar gören itibarını geri kazanmak istiyor.

77.7 metre uzunluğundaki 777X ailesinin 777-9 sürümünün bugüne kadarki en uzun ticari uçak olduğu ifade ediliyor. 426 yolcu taşıma kapasiteli uçakta iki sınıflı koltuk dizilimi bulunuyor. Hem güçlü hem de verimli bir çift General Electric GE9X motor ise 13.500 km mesafe için gerekli itiş gücünü sağlıyor.

Motorlar uçağın devasa karbon kompozit kanatlarında yer alırken, kanat genişliği ise 71 metre. Bunların Boeing tarafından üretilmiş en büyük kanatlar olması da yine dikkat çekici. Kanatların uç kısımları ise mevcut havalimanı kapılarına uyması için katlanabilir yapıda.

Boeing, 777X’in güvenilirliğini kanıtlamak üzere kapsamlı bir dizi test yapmayı planlıyor. Teslimatların ise gelecek yılın sonlarında yapılması hedefleniyor. Şimdiden ANA, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, Lufthansa, Qatar Airways ve Singapore Airlines yaklaşık 204 milyon dolara mal olan uçak için alıcı durumunda.

İlginizi çekebilir: Boeing 737 MAX Üretimi Resmen Durduruldu

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version