Anasayfa Makale NVIDIA Sürücü Yükleme ve Güncelleştirme Rehberi

NVIDIA Sürücü Yükleme ve Güncelleştirme Rehberi

Bu rehberimizde NVIDIA ekran kartı sürücülerini nasıl yükleyebileceğimizi ve güncelleme yapacağımızı ayrıntılı bir şekilde anlatıyoruz.

Sürücü kurulumu için iki farklı yöntem bulunmakta ve dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir sorunla karşılaştığınızda Technopat Sosyal‘de konu açarak yardım isteyebilirsiniz. Anlatıma başlamadan önce DCH sürücülerinden de bahsedelim.

DCH Sürücü Nedir?

Sürücünüzü indirmek istediğinizde DCH seçeneği ile karşılaşabilirsiniz. DCH sürücüler, paket içinde NVIDIA Kontrol Paneli gibi ek bileşenleri barındırmayan sürücülerdir. Bu durumda kontrol paneline erişmek için Windows 10 Mağazası’na başvurmamız gerekir. İşlevsel olarak, NVIDIA’nın Standart ve DCH sürücüleri arasında bir fark yoktur.

Yöntem 1

İlk yöntem olarak sürücümüzü NVIDIA resmi sitesinden indireceğiz. Öncelikle buradaki bağlantıya tıklıyoruz. Ardından manuel arama bölümünden kartımızın tipi, serisi, modelini, işletim sistemini ve dili seçtikten sonra “Aramaya Başla” butonuna tıklıyoruz. İşletim sistemini Bilgisayarım‘a sağ tıkladıktan sonra “Özellikler” seçeneği ile görebilirsiniz.

Örneğin cihazımızda NVIDIA GTX 1070 var, başındaki 10 sayısı serisini ifade etmekte. Ürünümüz dizüstü bir bilgisayar ise, seri kısmından “Notebook” seçeneği seçmeyi unutmayın.

Sonrasında karşımıza gelen sayfadan “Kabul Et ve Yükle” seçeneğine tıkladıktan sonra en güncel sürücü indirilmeye başlıyor.

Sürücümüz bilgisayarımıza indikten sonra sağ tıklayarak “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçiyoruz.

Sonrasında karşımıza gelen seçeneğe “OK” dedikten sonra bir süre bekliyoruz. Sistem uyumluluğu kontrol edildikten sonra “Kabul Et ve Devam” seçeneğine tıklıyoruz. Burada dilerseniz sadece grafik sürücüsünü, dilerseniz GeForce Experience uygulamasıyla birlikte sürücünüzü yükleyebilirsiniz. GeForce Experience, NVIDIA’nın  oyunları optimize ettiği, bunun dışında ekran görüntüsü ve video kayıtları alma gibi birçok özelliği sağlayan yardımcı bir yazılımdır.

Sonrasında karşımıza gelen ekrandan “Hızlı” seçeneğini seçip “İleri” butonuna tıklıyoruz. Dileyen kullanıcılar “Özel” seçeneği ile kurulumu özelleştirebilir fakat standart bir kullanıcıysanız buna pek gerek yok diyebiliriz.

Bu seçenek sonrasında bir süre sürücülerin yüklenmesini bekliyoruz. Yükleme tamamlandığında bilgisayarımızı yeniden başlattıktan sonra sürücümüz sorunsuz bir şekilde yüklenmiş bulunuyor.

Yöntem 2

Bir diğer yöntem ise GeForce Experience yazılımı yardımıyla sürücüleri yüklemek. Eğer bu yazılım bilgisayarınızda yüklüyse tekrar yüklemenize gerek bulunmuyor. Yükleyerek yazılım sürümünü de güncelleştirebilirsiniz. Öncelikle buraya tıklıyoruz ve “Hemen İndir” butonu ile yazılımı bilgisayarımıza indiriyoruz. İndirdiğimiz dosyayı aynı şekilde açtıktan sonra “Kabul Et ve Yükle” seçeneğine tıklayıp yazılımı bilgisayarımıza yüklüyoruz. Yazılım yüklendikten sonra üye girişi yapmanızı isteyecektir. Üyeliğiniz yok ise yeni bir üyelik oluşturup giriş yapalım. Sonrasında giriş ekranında en üst bölümden “Sürücüler” kısmına tıklıyoruz.

Sürücü sekmesinde sağ üst tarafta yer alan “Güncelleştirmeleri Kontrol Et” seçeneği ile aygıtımıza uygun en güncel sürücüyü aratıyoruz. Kontrol sonrasında en güncel sürücü sürümü ve sürüm tarihi gözükmekte. Daha sonra “İndir” seçeneği ile bir süre bekleyip sürücümüzü indirdikten sonra son bir adım kalıyor.

Karşımıza gelen bölümden “Hızlı Kurulum” butonuna tıklıyoruz ve bir süre bekliyoruz. Kurulum tamamlandı uyarısını gördükten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve işlem tamamlanmış oluyor.

İlginizi çekebilir: AMD Sürücü Yükleme ve Güncelleştirme Rehberi