Anasayfa Haber PlayStation 5 Konsept Videosu Oyun Kolu Hakkında İpuçları Veriyor

PlayStation 5 Konsept Videosu Oyun Kolu Hakkında İpuçları Veriyor

Sony henüz PlayStation 5 konsolu hakkında açıklama yapmamışken yayınlanan yeni tanıtım videosu PS5’in kontrol cihazı hakkında önemli tasarım ipuçları barındırıyor.

Bu yıl çıkması beklenen Sony’nin yeni ürünü PlayStation 5 oyun konsolu bir sır gibi saklanmaya devam ediyor. Şirket tarafından kesin bir açıklama gelmiş olmasa da, Dualshock 5 için hazırlanan yeni konsept video oyun kolu için bazı tasarım bilgilerini gözler önüne serdi.

ps5 kontrol cihazı, dualshock 5

LetsGoDigital’de tasarımcı olarak çalışan Giuseppe Spinelli, PS5’in oyun konsolu tanıtımı yapan bir video paylaştı. Videoda PS5 hakkında tasarım ve mekanik ipuçları animasyon şeklinde izleyiciye aktarıldı. Yeni nesil oyun kolunun nasıl görüneceğine dair ipuçları sunan görüntülerde, kolun Dualshock 4 ile büyük benzerlik taşıdığı görüldü.

Görüntülere göre, oyun kolunun arka kısmında oyun deneyimini güçlendirecek tetik düğmeleri yer alıyor. LetsGoDigital bu düğmelerin ne işe yarayacağını şöyle özetliyor: “Gran Turismo gibi yarış oyunlarında vitesi kolayca değiştirmeyi sağlayacak ve L2-R2 tetiklerine farklı işlevler eklemeye izin verecek. Yanı sıra nişancı oyunlarında silah değiştirmeyi veya hedefleri vurmayı da kolaylaştıracak.”

dualshock 5 ps5

Hazırlanan video yeni nesil oyun kolunun Dualshock 4’te olmayan bir özelliğe de ışık tuttu. PS5 diğerine kıyasla basınca duyarlı düğmelerle de gelebilir. Öte yandan, konsola daha fazla DualShock oyun kolu bağlamak da artık mümkün olacak.

Dualshock 5 konsept tanıtım videosu

Sony’nin yeni konsolu 29 Şubat’ta tanıtması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: PS5 Kontrolcüsünden İlk Görseller Sızdı