Anasayfa Haber Tesla Hisseleri 1 Haftada Yüzde 60 Yükselişe Geçti

Tesla Hisseleri 1 Haftada Yüzde 60 Yükselişe Geçti

Tesla Hisseleri

Yatırımcıya son dönemde güven veren Tesla’nın hisseleri adeta uçuşa geçti.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın hisseleri büyük yükselişte. Daha yeşil bir gelecek mottosuyla teknolojilerini üreten şirkette şu sıralar yüzler gülüyor. Önceki yıllarda tedarik ve maddi sıkıntılar yaşaması sebebiyle düşüşe geçen Tesla, 3 Ocak tarihinde günü 443.01 dolar ile kapatmıştı. Tam bir 1 ay sonra ise bu hisseler 924.48 dolardan işlem gördü.

Büyümenin son 1 haftada gerçekleştiğinin de özellikle altını çizmek gerek. Geçtiğimiz hafta 29 Ocak günü hisseler 576.00 dolar ile açılış yapmıştı ve olumlu gelişmeler sayesinde Tesla hisseleri yüzde 60 oranında artış sergiledi. Peki, bu ivmeyi ne sağladı?

Bu büyümede birçok faktörün etkili olduğu ifade ediliyor. Tesla geçtiğimiz hafta dördüncü çeyrek mali sonuçları ile başarılı bir tablo çizmişti. Şirketin batarya iş ortağı Panasonic’in kar elde etmesi ve üretim hacminin artması ile birlikte LG Chem ve CATL ile yine geçtiğimiz hafta yapılan anlaşmalar Tesla’nın hedeflerini tutturacağı konusunda yatırımcıya güven verdi.

Son yükselişle birlikte şirketin hisseleri 2020 yılının ilk 35 gününde yatırımcıya yüzde 110 kar elde ettirdi. Hatta son 1 yıldaki yükseliş yüzde 150 olarak karşımıza çıkıyor.

İlginizi çekebilir: Tesla’nın Tatil Güncellemesi Hakkında Bilinmeyenler