Anasayfa Haber Google Haritalar 15. Yılında Yeni Görünüm ve Özellikler Sunuyor

Google Haritalar 15. Yılında Yeni Görünüm ve Özellikler Sunuyor

Google Haritalar

Google Haritalar 15. yılın şerefine iOS ve Android uygulamalarında yepyeni bir görünüme kavuşuyor.

15 yıl önce beta aşamasıyla hayatımıza giren Google Haritalar, mobil uygulaması için büyük bir güncelleme sunacak. iOS ve Android için Google Haritalar yepyeni görünümü ve özellikleri ile kullanıcı deneyimini bir üst noktaya taşımak istiyor.

Haritalar öncelikle hamburger menü ile bağlarını koparıyor ve navigasyon için sekmelerinin tamamını alt tarafa aktarıyor. Bu 5 sekme ise; Keşfet, İş/Ev, Kaydedilenler, Katılım ve Güncellemeler olarak sıralanıyor. Keşfet sekmesi ile yakınınızdaki önemli yerler, yerel restoranlar ve puanları, incelemeleri gibi detaylar sunuluyor. İş/Ev sekmesi ise arabanız veya toplu taşıma ile seyahat edip etmediğinizden bağımsız olarak işe gidip gelme sürecinizle ilgili detayları sağlıyor. Gerçek zamanlı trafik bilgisi, alternatif rotalar, tahmini seyahat süresi ve daha fazlası burada yer alıyor. Diğer Haritalar kullanıcılarının paylaşımlarını da burada görmek mümkün. Kaydedilenler sekmesi ise kaydettiğiniz veya işaretlediğiniz yerlerin tam listesini sunuyor.

Katılım sekmesi ise Google Haritalar’a içerik katkısında bulunmanıza olanak sağlıyor. Önemli veya eksik yerlerin fotoğraflarını buraya ekleyebiliyor ve bu yerler hakkın yorum yapabiliyorsunuz. Güncellemeler sekmesi ise yerel uzmanların ve yayıncıların seçtiği öne çıkan ve mutlaka görülmesi gereken yerlerin listesine sahip.

Google Haritalar logosu da güncellemenin bir parçası olarak yeni bir tasarıma kavuşuyor. Artırılmış gerçeklik tabanlı Canlı Görünüm özelliği de güncellenerek gittiğiniz konum için kırmızı bir raptiye gösteriyor.

iOS ve Android için yenilenen Google Haritalar uygulaması tüm kullanıcılar için kademeli olarak sunulmaya başlanmış durumda. Bu arada bazı özelliklerin önümüzdeki aylarda mevcut olacağının da altı çiziliyor.

İlginizi çekebilir: Google Translate Anlık Çeviri Desteği Kazanacak