Anasayfa Haber Tesla, İkinci El Model S’in Otonom Sürüş Özelliğini Devre Dışı Bıraktı

Tesla, İkinci El Model S’in Otonom Sürüş Özelliğini Devre Dışı Bıraktı

Tesla Model S otonom sürüş özelliği

Tesla, ikinci el Model S’teki otonom sürüş özelliğini satıştan sonra devre dışı bırakarak aracın yeni sahibinden ekstra para istedi.

Gelişen teknolojiyle beraber artık günümüzdeki birçok araç doğrudan internete bağlı ve aracın sahip olduğu otonom sürüş gibi bazı yetenekler, araç ile herhangi bir fiziksel temasta bulunmadan kaldırılabiliyor. İkinci el Tesla Model S sahibi olan Alec’in başına gelen olay ise tam olarak böyle gerçekleştiğini görmekteyiz.

ABD’de yaşayan Alec, ikinci el Model S satın aldıktan sonra başına gelen çok konuşulacak olayı medya ile paylaştı. 20 Aralık 2019 tarihinde bir araç pazarından ikinci el bir 2017 Tesla Model S satın aldığını belirten Alec, aracın özelliklerinde otonom sürüş özelliğinin de listelendiğini belirtiyor. 2017 model aracın otonom sürüş özelliğinden etkilenerek satın aldığını belirten Alec, daha sonrasında bu özelliğin aracı satın aldıktan sonra Tesla tarafından kaldırıldığına dikkat çekiyor.

Bildiğiniz üzere Tesla, araçlarının yazılımı uzaktan güncelleyebiliyor ve araçlarını uzaktan denetleyebiliyor. Alec’in satın aldığı Tesla Model S’in otomatik pilot özelliği de bu denetimler sırasında kaldırıldığını belirtmekte yarar var.

Tesla Model S otomom sürüş özelliği

Yaşanan bu olay sonrası Tesla’nın müşteri hizmetleri ile iletişime geçen Alec ise oldukça konuşulacak bir cevap ile karşı karşıya kaldı. Müşteri hizmetleri ise Alec’in otonom sürüş gibi premium özelliklere erişim sağlayabilmesi için ekstra olarak para ödemesini söyledi.

Bu kısımda Alec’in satın alma geçmesini incelediklerini belirten müşteri hizmetleri, daha önceden Alec’in otomatik pilot özelliği için herhangi bir ödeme yapmadığını tespit etti ve bu özelliklere erişim için 8.000 dolar ücret ödemesi gerektiği belirtti.

Tesla’nın bu hamlesi her ne kadar tartışma konusu olsa da şirket tarafından şimdilik herhangi bir basın açıklamasında bulunulmadı. Ancak yaşanan bu gelişmeden sonra ikinci el Tesla satın alanların daha önceden satın alınan yazılımsal özelliklere erişim sağlayamayacağını görmekteyiz.

İlginizi Çekebilir: Tesla Hisseleri 1 Haftada Yüzde 60 Yükselişe Geçti