Anasayfa Haber Apple, Mac’lerde Ryzen İşlemci Kullanmaya Başlayabilir

Apple, Mac’lerde Ryzen İşlemci Kullanmaya Başlayabilir

Yeni paylaşılan bilgiler, Apple’ın yeni Mac modellerinde Ryzen işlemcilere yöneleceğine işaret ediyor.

Teknoloji devi Apple, 2000’li yıllarda PowerPC’den x86 mimarisine geçiş yapmıştı. Şirket, o günden bu yana Macbook, iMac ve Mac Pro gibi ürünlerinde Intel ile birlikte çalışıyor. Apple, belirli MacBook Pro, iMac, iMac Pro ve Mac Pro modellerindeki grafikler için ise AMD’ye güveniyor. Yeni sızdırılan bazı bilgiler, şirketin işlemci konusunda AMD ile işbirliğine gitme ihtimalini güçlendiriyor.

Son birkaç ay içinde 10.15.2 beta’dan sürümünden 10.15.4 beta’ya kadar devam eden macOS Catalina kodlarında, AMD işlemcilere ait referanslar ortaya çıktı. Bunlar arasında şirketin Picasso, Renoir ve Van Gogh APU’ları da yer alıyor.

AMD’nin artan IPC ve enerji verimliliği, 7nm üretim süreci, 8 çekirdekli Zen 2 CPU mimarisi ve Vega tabanlı iGPU çözümleri bu konuda oldukça etkili olabilir. Ayrıca AMD’nin iGPU ve harici GPU’lar arasında dinamik geçiş desteği sunan yeni SmartShift teknolojisi de önem taşıyor.

Bu konuda henüz doğrulanmış bir bilgi bulunmadığını belirtelim. Ancak Apple’ın yeni Mac’leri AMD işlemcilerle piyasaya sürmeyi planladığı yönündeki söylentiler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Şirketin AMD ile bu konuda birlikte çalışması dengeleri değiştirebilir ve Intel’in pazar payındaki konumunu etkileyebilir.

İlginizi çekebilir: AMD, Ryzen 4000 Mobil İşlemcileri Duyurdu