Anasayfa Haber Bill Gates Hidrojen İle Çalışan Süper Yat Satın Alabilir

Bill Gates Hidrojen İle Çalışan Süper Yat Satın Alabilir

Bill Gates Hidrojen İle Çalışan Süper Yat

Dünyanın hidrojen ile çalışan ilk süper yat modeli The Aqua’nın Bill Gates tarafından satın alındığı ileri sürüldü.

Bill Gates tarafından çevre dostu teknolojileri yatırımlar yapıldığı biliniyor. Son olarak, Microsoft kurucusunun Sinot Yacht & Architecture Design adlı şirketten The Aqua adlı hidrojen ile çalışan bir süper yat için sipariş verdiği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Öte yandan yat üreticisi, Gates ile böyle bir alışveriş yapılmadığını açıkladı. Yatın fiyatı içinse 650 milyon dolardan bahsedildiğini de not olarak düşelim.

Sinot, 112 metre uzunluğunda ve 31 kilometre hıza çıkabilen süper yatın henüz konsept aşamasında olduğunun ve satılmadığının altını çiziyor. Dünyanın sıvı hidrojen ve yakıt hücresi teknolojisi ile çalışan ilk süper yatı olarak lanse edilen The Aqua, emisyon için sadece su kullanıyor. Sistem -252 derecede depolanan iki 28 tonluk vakumla kapatılmış sıvı hidrojen tankına bağlı olarak planlanmış.

Teknolojisinin yanı sıra, yatın modern tasarımı ve sundukları da dikkat çekici. Tasarlanması 5 ay süren The Aqua’nın dış kısmı okyanus dalgalarının akışından ilham alıyor. 14 misafir ve 31 mürettebata ev sahipliği yapabilecek yatın 5 güvertesi bulunuyor. Odalar ise minimalist ve Japon ilhamlı.

Şimdi olmasa bile ileriki dönemde Gates’in bu süper yatı satın alabileceğini tahmin edebiliriz.

İlginizi çekebilir: Bill Gates’in Girişimi ile Güneş Enerjisi Fosil Yakıtın Yerini Alacak