Anasayfa Haber Bill Gates’in Girişimi ile Güneş Enerjisi Fosil Yakıtın Yerini Alacak

Bill Gates’in Girişimi ile Güneş Enerjisi Fosil Yakıtın Yerini Alacak

Bill Gates tarafından desteklenen Heliogen, güneş enerjisinde devrim yaratacak bir uygulama açıkladı. Uygulama kapsamında yapay zeka istenilen enerjiyi üretmek için gerekli olan yüksek ısıyı ayna alanı ile üretmeyi başardı.

Bir enerji şirketi olan Heliogen geçtiğimiz gün CNN’e verdiği röportajında, güneş enerjisinde yapay zeka kullanmayı başardığını açıkladı. Bu yol sayesinde 1000 santigrat derecenin üzerinde ısı üreterek, güneş ışığını yansıtmak için bir ayna alanı keşfettiğini duyurdu.

Endüstride güneş enerjisi devrimi yaşanıyor

Bu yeni atılım endüstriyel anlamda bir ilke imza attı. Dünyada ilk kez çimento, çelik, cam ve diğer endüstriyel işlemlerin yapılması için gereken aşırı ısıyı güneş enerjisi sağlayacak. Yani karbon içermeyen güneş ışığı, temiz enerji sayesinde, fosil yakıtlarının yerine geçebilecek.

Küresel ısınma kontrol edilebilecek

Gates çoğu kez açıklamalarında, “Endüstriyel işlemler karbon emisyonlarının yüzde 20’sinden sorumludur. Teknoloji bu emisyonların bir kısmını bile kesebiliyorsa, bu küresel ısınmayı kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir” şeklinde konuşmuştu.

Şimdi ise şirket, patentli teknolojinin endüstriden sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltabileceğine de inanıyor.

İlginizi çekebilir: Counter Strike Global Offensive’e Yeni Karakterler Geldi