Anasayfa Haber Devil May Cry 5 Denuvo’dan Kurtuldu

Devil May Cry 5 Denuvo’dan Kurtuldu

Devil May Cry 5 Denuvo

Devil May Cry 5, Denuvo DRM ile bağlarını kopartarak daha iyi performans sunmaya başladı.

Devil May Cry 5 aldığı 21 MB boyutundaki yama sayesinde sessiz sedasız bir biçimde Denuvo DRM ile bağlarını kopartmış durumda. Steam üzerinden sunulan yama ile oyunda nelerin güncellendiğine dair listede bu bileşenin kaldırıldığına dair herhangi bir ibare yok ancak kaldırılması sonrasında oyunun yüklenme sürelerinde önemli bir artış gözlenmiş.

Karmaşık bir dijital hak yönetimi çözümü olan Denuvo oyun geliştiricileri tarafından çeşitli yollarla uygulanabiliyor. İyi uygulandığında performansa gözle görülür bir darbe vurmayan Denuvo’nun kötü uygulanması durumunda ise performansa olan etkisi oldukça can sıkıcı olabiliyor. Tabii ki geliştiriciler de oyunlarının kırılmaması ve gelir kaybına uğramamak için böyle bir önlem almak zorunda kalabiliyor. Capcom’un Devil May Cry 5’ten DRM bileşenini kaldırması ise çıkışından 11 ay sonra gerçekleşmiş oldu.

Şu an şirketin Denuvo DRM ile korunan tek oyunu ise Monster Hunter World olarak kalmış durumda. Ayrıca Resident Evil 3 için de başlangıçta bu yöntem kullanılacak.

İlginizi çekebilir: Resident Evil 3 Remake Sistem Gereksinimleri Açıklandı