Anasayfa Haber Facebook’un Twitter Ve Instagram Hesapları Çalındı

Facebook’un Twitter Ve Instagram Hesapları Çalındı

Facebook Twitter Instagram Hack

Facebook, bilgisayar korsanlarının Twitter ve Instagram hesaplarını ele geçirmesi ile zor anlar yaşadı.

Facebook’un Twitter ve Instagram sosyal medya hesapları için oldukça zorlu bir süreç yaşandı. OurMine adlı grubun üstlendiği saldırıda Facebook’un bile hack’lenebilir olduğu ancak en azından güvenliğinin Twitter’dan iyi olduğu yönünde bir de mesaj paylaşıldı. OurMine’ın geçtiğimiz ay da NFL Twitter hesabını ele geçirdiğini hatırlatalım.

Bilgisayar korsanları ele geçirdikleri Facebook ve Messenger hesaplarından tweet atmaya başlarken şirket ise bu tweet’leri aynı hızda silmeye çalıştı. 30 dakika boyunca korsanlarından elinde kalan hesaplar daha sonra kilitlendi. Twitter bir açıklama ile hesapların ele geçirildiğini doğrularken Facebook ile hesapları eski haline getirmek için çalıştıklarını paylaştı. Diğer taraftan OurMine, Facebook ve Messenger’ın Instagram hesaplarının da kontrolünü ele geçirdi ve buradan da paylaşımlar yaptı.

OurMine’ın attığı tweet’ler için Khoros adlı üçüncü parti bir servis kullandığı da gözlerden kaçmadı. Bu servis, Instagram ve Twitter için kullanıcılarının sosyal medyada etkileşim kurmasını veya paylaşım yapmasını sağlıyor.

Bu olaydan bir kez daha çıkarılması gereken ders ise hesaplarınıza erişmesine izin verdiğiniz üçüncü parti servisleri iyi kontrol etmeniz gerektiği.

İlginizi çekebilir: Facebook Geçmişi Temizle Aracı Nasıl Kullanılır?