Anasayfa Haber Windows 10X Güncellemeleri 90 Saniyeden Kısa Sürecek

Windows 10X Güncellemeleri 90 Saniyeden Kısa Sürecek

Windows 10X Güncellemeleri

Windows 10X ile birlikte işletim sisteminin güncellenme süresi ciddi anlamda azalacak.

Microsoft, Windows 10X işletim sisteminde sunulacak bütünleşik bir teknoloji sayesinde güncellemelerin çok daha hızlı olacağını iddia etti. Sürücü ve uygulamaları işletim sisteminin kendisinden izole edecek olan sistem sayesinde, kullanıcıların Windows 10X bir makineyi yeniden başlattığında kolayca son sürüme geçiş yapacağı ifade ediliyor. Hatta bu sürecin sadece 90 saniye sürecek olması da oldukça iddialı.

İlk olarak Ekim 2019 tarihinde duyurulan Windows 10X özellikle çift ekranlı veya hibrit kişisel bilgisayarlar ile çalışmak üzere tasarlanmış bir sistem. Bu bilgisayarlara örnek olarak Surface Neo verilebilir. İşletim sisteminin ana hedefi ise çok yönlülük. Şirketin Windows 10X’i birden fazla form faktörüne adapte etmek istediğini de belirtelim.

10X normal dizüstü bilgisayar durumunda doğrudan ekran altına bir dijital klavye ekleyecek. Cihaz katlandığında tablet formundayken ise dokunmatik bir arayüze geçiş yapmış olacaksınız. Hatta cihazı kitap gibi açtığınızda mesela bir ekranda tarif bir ekranda ise eğitici videoyu görmek mümkün olacak.

Windows 10X ve bu işletim sistemini destekleyen cihazlar hakkında daha fazlasını öğrenmek içinse önümüzdeki ayları beklememiz gerekiyor.

İlginizi çekebilir: Windows 10X Çift Ekranlı ve Katlanabilir Bilgisayarlar İçin Geliyor