Anasayfa Haber Acısız Kan Alabilen Yeni Nesil Robotlar Yolda

Acısız Kan Alabilen Yeni Nesil Robotlar Yolda

Hastanelerde kan almak, çok zaman alan ve sağlık çalışanları için en yorucu olan süreçlerden biri haline gelmiş durumda. Sağlık çalışanlarının daha iyi performans gösterebilmesi ve kan alma sürecindeki zaman kaybını önlemek adına Rutgers Üniversitesi acısız kan alabilen bir robot üretti.

Rutgers Üniversitesi‘ndeki araştırmacıların ürettikleri bu robot ortalama çalışan bir sağlık görevlisine göre daha iyi bir iş çıkarıyor. Robotlar ortalama %87 ile %97 oranında bir başarı ile insanlarda damar yolunu bulabiliyor. Bu oran kişinin sahip olduğu damar yollarının ne kadar belirgin olduğuna göre değişkenlik gösterebiliyor. Yapılan araştırmalara göre sağlık çalışanlarında ise başarılı damar yolu bulma ihtimali %60 ile %73 arasında değişkenlik gösteriyor.

Tıp alanında farklı ihtiyaçlara göre geliştirilen robotlar henüz hayatımıza tam olarak yerleşmiş durumda değil. Deneysel uygulamaların ve gelişen prototiplerin sonucu olarak robotları yakın bir gelecekte, sağlık sektöründe sıkça görecekmişiz gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir: Soğumak İçin İnsan Gibi Terleyen Robot Parmak