Anasayfa Haber Koronavirus, Plague Inc Oyununun Satışlarını Artırıyor

Koronavirus, Plague Inc Oyununun Satışlarını Artırıyor

İnsanlığı hastalıkla yok etme temalı oyun Plague Inc, Koronavirus ile birlikte oldukça popüler hale geldi.

Plague Inc, ilk kez 2012 yılında piyasaya sürülmüştü. Halen iOS, Android, Steam ve konsollarda oynanabilen oyun, Koronavirus ile birlikte “viral” oldu.

Plague Inc oyun senaryosu kapsamında bir virüsü tüm dünyaya yayma gayesi taşıyor. Göreviniz salgın hastalığı tedavisi bulunmadan önce tüm bölgelere yayarak, insanlığın sonunu getirmek. Oyun, belirlediğiniz herhangi bir ülkede 1 kişiye bulaşan bilinmeyen bir virüs ile başlıyor. Oyunun amacı ise bu hastalığı herkese bulaştırmak.

Plague Inc kurucusu James Vaughan BBC’ye verdiği röportajda oyunun iyi bir oyun olmadığını kabul ediyor ve asıl amacın dünyadaki insanların tümünü yeryüzünden silmek olduğunu belirtiyor. Oyunun başında hastalık yaygın olamayacak kadar zayıf ancak siz göreviniz gereği virüsü oldukça ölümcül hale getirebiliyorsunuz. Virüsün bulaşıcı hale gelmesi için oyun ilerledikçe DNA puanları kazanmaya başlıyorsunuz.

Ardından, virüsün yayılması birbirinden farklı kötü senaryolara neden oluyor.

“Oyunun gerçek virüsle ilgisi yok”

Kurucu Vaughan, yine de gerçek dünya ile sanal dünya arasına bir çizgi çekmek gerektiğinin altını çiziyor. Koronavirus ile birlikte artan satışlar hakkında konuşan Vaughan, “8 yıldır birçok hastalık ortaya çıktı ve bu oyun 8 yıldır var. Neden, şimdi dikkatler yoğunlaştı? Bunun bizim oyunumuzla ilgisi yok” diye ekliyor.

İlginizi çekebilir: Coronavirüs, DRAM ve NAND Üretim Kaynaklarını Etkilemedi