Anasayfa Haber Sony PlayStation VR 2 Geliştirme Aşamasında Olabilir

Sony PlayStation VR 2 Geliştirme Aşamasında Olabilir

PlayStation VR 2

PlayStation 5 sonrasında yeni bir PlayStation VR 2 sanal gerçeklik başlığı tanıtılabilir.

Sony‘in PlayStation 5 (PS5) için yeni bir PlayStation VR (PSVR) sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalışılıyor olduğu iddia edildi. Şimdiden PS5 ile mevcut modelin de çalışacağı biliniyor. Yeni konsolun geriye uyumluluk sayesinde PS4 yazılımları ile uyumlu olacağı önceden açıklanmıştı. PlayStation VR 2 (PSVR2) olarak gelmesi beklenilen yeni modelin ise PS5’in çıkışından bir süre sonra piyasaya sürüleceği söyleniyor.

Yeni modelin tamamen yeni bir model mi yoksa ufak donanım yenilemeleri mi sunacağı konusunda şu an için bilgi bulunmuyor. Sony’in 2017 yılında CUH-ZVR2 adlı daha iyi kulaklık kablo yönetimi, daha ince bağlantı kablosu ve HDR geçişi destekli güncellemiş işlemci kutusu sunan bir revizyon edilmiş model çıkarttığını da unutmamak gerek. Orijinal başlığın göz başına 1080×960 piksel çözünürlük ve 100 derece görüş açısı sunduğunu da hatırlatalım. Öte yanan, bu teknik veriler PC destekli modellere göre oldukça düşük.

Sony şimdiye kadar 5 milyon sanal gerçeklik başlığı sattı. Ayrıca bu donanımı için çeşitli özel oyunlar sundu. Daha güçlü yeni bir başlık sonrasında daha fazla geliştiricinin platforma destek verme konusunda cesaretleneceği düşünülüyor.

İlginizi çekebilir: PlayStation 5 Arayüzüne Ait Yeni Bir Görüntü Ortaya Çıktı