Anasayfa Haber HTC’den Geleceğin Sanal Gerçeklik Gözlüğü Project Proton

HTC’den Geleceğin Sanal Gerçeklik Gözlüğü Project Proton

HTC Project Proton

HTC Project Proton iki farklı form faktörüne sahip başlık sunacak.

HTC yeni nesil hafif sanal gerçeklik başlıkları için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket tarafından Project Proton adı altında geliştirilen bu gözlüklerin normal gözlükleri çok ama çok yakın olduğu ifade ediliyor. Gözlüklerin fotoğraflarını gördüğümüzde bundan aslında pek de emin olamadık ancak en azından mevcut modellere göre daha kompakt olduklarını söyleyebiliriz.

Project Proton’un geleceğin genişletilmiş gerçeklik gözlükleri için prototip niteliğinde olduğu ve ürün üzerinde çalışmak için geri bildirimlerin beklendiği belirtiliyor. Proje, HTC’nin karma gerçeklik ve 5G bağlantı için odağını değiştirdiğinin de bir göstergesi.

Project Proton iki form faktörüne sahip. Bunlardan ilki hepsi-bir-arada olan Proton AIO iken diğeri ise Proton Glass. Stereo kameraları olan ürünlerde içten dışa takip yapabiliyor ve dışı dünyanın da görülmesine izin veriyor. Vizörler de oldukça ince ve mevcut modellere göre hafiflik de ön planda. Proton AIO’nun işlem birimi oldukça büyük bir parça olarak kafa arkasında kalacakken, Proton Glass ise gücünü akıllı telefon gibi harici bir işlem biriminden alacak.

HTC’nin bu ürünleri son kullanıcı ile ne zaman buluşturacağı ise belirsiz.

İlginizi çekebilir: Sony PlayStation VR 2 Geliştirme Aşamasında Olabilir